Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΙΠΠΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ   είναι το ανερχόμενο παγκοσμίως νέο τουριστικό προϊόν το οποίο προωθούν όλοι οι διάσημοι τουριστικοί προορισμοί για όλες τις εποχές του χρόνου

 

Μια μεγάλη εκδήλωση  από την

Equiturismo Italia-Ένωση Εκτροφέων Αλόγου Θεσσαλίας- όμιλος αγροπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων(Περιφέρεια …

Ηπείρου-Περιφέρεια Θεσσαλίας –Δήμους που θα περάσει η αποστολή και πολλούς ενδιαμέσους φορείς

 

COAST THE COAST

Τελείωσε με τις καλύτερες προδιαγραφές το σημαντικότερο οδοιπορικό που έγινε με άλογα. Μια μεγάλη όμορφη περιπέτεια στις ελληνικές θάλασσες και στα ελληνικά βουνά

Σηματοδότησε μια άλλη διάσταση στο ιππικό τουρισμό, και σε ότι  συνεπάγεται γύρο από αυτό. Ο ιππικός τουρισμός δημιουργεί σύστημα οικονομίας. Γύρο από το άλογο περιστρέφονται πολλές δράσεις. Άνθρωπος,  γεύσεις, ποδήλατο, κανό, τρεκκινκ, γνωριμία με την πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά, γνωρίζουμε τις γεύσεις της Ελλάδας σε διαφορετικές περιοχές. Και λέμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο Θάλασσα, ο τουρισμός στην Ελλάδα 12 μήνες το χρόνο

Μια δράση που ξεκίνησε από το ιονιο και κατέληξε στο Αγαιο πέλαγος σαν αρχή.

Μια δεκατετραμελής  Ελληνοιταλικη αποστολή εφίππων αναβατών πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό με πολλές παραμέτρους. Απώτερος σκοπός οι προσκεκλημένοι μας να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα  από μια άλλη διάσταση, όχι στατική αλλά συνεχόμενη με πολλές καθημερινές παραστάσεις και να γνωρίσουν τις ομορφιές μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να περπατήσουν την Ελλάδα και να την δουν με ηρεμία και χρόνο. Και αυτή τη διάσταση τη δίνει ο ιππικός τουρισμός. Υπήρχε όλος ο χρόνος να γνωρίσουμε τη φύση, να περπατήσουμε μονοπάτια να γνωρίσουμε τα βουνά , να επισκεφτούμε μοναστήρια και να περάσουμε από υπέροχα τοξωτά γεφύρια, και στα χωρία μας να γευτούμε την ελληνική γαλατόπιτα , τυρόπιτα , η το πλιγούρι που έκανε η γιαγιά βαϊτσα στο ορεινό χωρίο, και ταυτόχρονα σε μικρό διάστημα να γευτούμε μια εκπληκτική ψαρόσουπα στην ακτή του Αιγαίου πελάγους στη σκιά ενός Μεσαιωνικού κάστρου. Αυτά είναι συναισθήματα όχι δημοσιογραφικά, είναι η ελληνική πραγματικότητα που γνωρίζει ο φιλοξενούμενός μας τονίζοντας ότι ο ξένιος Δίας υπάρχει ακόμη στην   Ελλάδα, γνωρίζει συναισθήματα, μας  που δεν τα γνωρίζει ο καθένας καθημερινά.

Παρ όλες τις άσχημες καιρικές συνθήκες η εμπειρία ήταν τεράστια  και η ικανοποίηση μεγάλη. Στο Μέτσοβο η αποστολή συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς παράγοντες του επαγγελματικού τομέα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασία και τέθηκα οι βάσεις για μια σειρά από επισκέψεις και ανταλλαγές με τη γείτονα χώρα, σε θέματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα και οχι μ όνο. Δεδομένου η Equiturismo international στη συνεργασία που αναπτύσσει με τις κάτωθι χώρες Ιταλία-Ελλάδα-Γαλλία-Ισπανία-Μαρόκο-Πορτογαλία βάζει στο τραπέζι του ιππικού τουρισμού την Ελλάδα με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Τη επομένη η αποστολή έφιππη με  ελληνικά  άλογα επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή του εθνικού δρυμού της Valleα calda και είχε τη τύχη να γνωρίσει 150 άλογα που έβοσκαν στις πλαγιές της Πίνδου σ έναν απίστευτο συνδυασμό με Γελάδια και πρόβατα ,κοντά στις πηγές του Αώου.

Στη συνεχεία η αποστολή κατευθύνθηκε προς την καρδία της Πίνδου στο ορεινό χωριό περιβόλι Γρεβενών  για να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν  την γιορτή των κτηνοτρόφων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ν μάθουν για τα προϊόντα μας ειδικά για τη φέτα και τα μυστικά της. Σημαντική η παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών κ Κοψαχείλη που επισκέφτηκε το περιβόλι Γρεβενών για να συζητήσει με τους κτηνοτρόφους και να δώσει λύσεις σε διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους της Equiturismo italia για θέματα ιππικού τουρισμού και όχι μόνο.

Με το πρώτο πρωινό η αποστολή έλεγξε τα  άλογα δόθηκαν οι απαραίτητες συμβουλές και  μέσα  από τον ορεινό όγκο, κατεύθυνση προς Γρεβενά, μέσα  από μια  απίστευτη διαδρομή, ορλιακας το κάστρο του Πολεμιστή Ζιάκα, το φαράγγι της πορτίτσας με την καταπληκτική τοξωτή γέφυρα, το μοναστήρι στο χωριό σπήλαιο, το γεφύρι του Ζιακα σηματοδότησα την μνήμη των προσκεκλημένων μας, μέσα  από τις εναλλαγές ήλιος ,σύννεφα, δυνατή βροχή και απίστευτα τοπία.

Βραδινές ώρες στο Ξενοδοχείο Αχίλλειο στα Γρεβενά συνάντηση με φορείςτ,  και πάντα ο βουλευτής Γρεβενών κ  κοψαχείλης με  εκπροσώπους από τον ξενοδοχειακό τομέας , εκπροσώπους ιππικών ομίλων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον ιππικό τουρισμό,  από την αναπτυξιακή εταιρεία  από την περιβαλλοντική , και τέθηκαν οι βάσεις να γίνουν τα Γρεβενά η βάση για μια μακρύτερη συνεργασία σ αυτό τον τομέα.  Ο Κ Κοψαχείλης τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση η αμέριστη δική μου βοήθεια και θα είμαι έμπρακτα στο πλευρό σας για ότι χρειάζεται, αλλά χρειάζεται όμως και η δική σας αρωγή για να μπορέσουμε να φέρουμε τα Γρεβενά σε υψηλά  επίπεδα τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης  Οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές των Γρεβενών τα γεωθαυματα. Το παλαιοντολογικό μουσείο,  τα μανιτάρια του νομού Γρεβενών δεδομένου τα Γρεβενά είναι χαρακτηρισμένα σαν η πόλη των μανιταριών. Και Ενθουσιασμός για αυτή την προσέγγιση και ήδη οι ξενοδόχοι επαγγελματίες δημιούργησαν ομάδα να επισκεφθεί τις αγροτουριστικές μονάδες στη περιφέρεια βασιλικάτα και Τοσκάνη.

, και μετά  από όλη αυτή την εμπειρία  εκεί οι φίλοι μας οι ιταλοί είπαν  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τον Νοέμβρη στην Διεθνή άλογου της Βερόνας επικυρώνεται το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας-Γαλλίας-Ισπανίας –Πορτογαλίας και Μαρόκου.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν και βρίσκει εφαρμογή αυτό το διάστημα. Η επίσκεψη στην Ιταλία και η φετινή στην Ελλάδα επικυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη μορφή συνεργασίας

 

Στη διάθεση σας για κάθε λεπτομέρεια

Σας ευχαριστώ

Με τιμή

 

Θοδωρής Σδρούλιας

Αρχιτέκτονας –Δημοσιογράφος

Υπεύθυνος συντονισμού

Email.tsdro@tee.gr

Fax.  24280 91125          τηλ κινητό   6972 212150

 

 

Δείτε ακόμα

1o Grevena City Run