Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου για κλείσιμο Επιθεώρησης Εργασίας – Επιστολή προς Υπουργό

Προς:  κ. Υπουργό Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων &Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση 

Κοιν: κ.Βουλευτή Γρεβενών κ.Τιμολέων Κοψαχείλη .

 

Κύριε Υπουργέ,               

 Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου αναμόρφωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κλείνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας των Γρεβενών .

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Γρεβενών, λειτουργεί…

με ένα και μόνο Υπάλληλο  και ολόκληρος Νομός μένει χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας την στιγμή που αυτός  έχει τα περισσότερα διάσπαρτα Χωριά , με αποστάσεις 80 και πλέον χιλιόμετρων από το Κέντρο της Πόλης ,με αποτέλεσμα να ανθεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.    
Το Εργατικό κέντρο Γρεβενών , θεωρεί ότι η παρούσα δομή των Επιθεωρήσεων εργασίας είναι καλή  και δεν απαιτείται η κατάργηση ή συγχώνευση αυτών ή τμημάτων της, γιατί δεν υπάρχει Δημοσιονομικό όφελος, απεναντίας θα αυξηθεί ο όγκος δουλειάς και το κόστος λειτουργίας από τις  μετακινήσεις εκτός έδρας.

Επιπλέον δεν πρέπει να αγνοούμε την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας ,όπου χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι στον   ιδιωτικό τομέα, η μαύρη εργασία ανθεί   και ότι οι υφιστάμενες Διευθύνσεις αντιπροσωπεύουν τα θεμέλια πάνω στα οποία πρέπει να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική και σύγχρονη επιθεώρηση εργασίας, για αυστηρούς και αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά εργασίας.

Η αναδιοργάνωση του δημοσίου δεν πρέπει να σημαίνει συρρίκνωση ή διάλυση των υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Η διάλυση των ελεγκτικών υπηρεσιών  καταργεί τελείως την  προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Απαιτούμε την ενίσχυση του ΣΕΠΕ με στελεχιακό δυναμικό αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό, για τον έλεγχο της αγοράς εργασίας και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

 Το Εργατικό Κέντρο δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτής της  άδικης απόφασης που μόνο αναμορφωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και  θα δώσει μάχη για να συνεχίσει η λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας των Γρεβενών .   

 

Για την Διοίκηση

 

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν.Γραμματέας

 

 

 

Λάζαρος Κυριαζίδης                                              Καρατζάς Σάββας