Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιστολή του βουλευτή Γρεβενών στον Υπουργό Παιδείας

Προς:     Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο

 

Θέμα: «Νέα Τμήματα Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.»

 

Αξιότιμε  Υπουργέ,

 

Ενημερώθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι πρόθεση …

του Υπουργείου είναι να λειτουργήσουν από το 2015 τα εξής τμήματα:

Α. Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Β. Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  

Η λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλει αποτελεσματικά στην βιωσιμότητα της Πολυτεχνικής Σχολής και του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα πανεπιστήμιο που η ευρύτερη περιοχή το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη, για εθνικούς λόγους, λόγω της τεράστιας ανεργίας και των εξελίξεων στην ΔΕΗ, μιας και σε λίγα χρόνια θα διανύουμε την μεταλιγνιτική περίοδο.

 

Σήμερα, στην Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν τέσσερις Πολυτεχνικές σχολές:  Θράκης, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και  Δυτικής Μακεδονίας.

 

Θεωρώ ότι αν έχουμε μια πέμπτη Πολυτεχνική Σχολή στην Ήπειρο, αυτή θα είναι μια αδύναμη σχολή, έξω από τα πλαίσια και τους κανόνες που το Υπουργείο έχει θεσπίσει γεγονός που εσείς ως πανεπιστημιακός το γνωρίζεται καλύτερα από όλους.

 

Επιπλέον, είναι επιβεβλημένη μια ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή στην Δυτική Μακεδονία, περιφέρεια που είναι ο κύριος ενεργειακός κόμβος της χώρας. Έτσι θα έχουμε και μια ισόρροπη ανάπτυξη των Περιφερειών.

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα πολύ ισχυρό Πανεπιστήμιο στην περιοχή, με ισχυρή Ιατρική Σχολή. Ας ενισχυθεί για να γίνει το ίδιο ισχυρή και η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Με εκτίμηση,

 

Κοψαχείλης Τιμολέων

Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ