Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επικήδειος για τον Κοντογιάννη Κωνσταντίνο

Στον Δήμαρχο…

            Δεν είμαστε της ίδιας γενιάς Δήμαρχε, όμως, βλέποντας την κοινωνική σου διαδρομή εμείς οι νεώτεροι αντλούσαμε ότι πιο χρήσιμο από τις επιλογές και την δράση σου. Ήσουν υπόδειγμα ήθους, έντιμης διαχείρισης και ανιδιοτελών επιλογών στη ζωή σου.

            Με δημοκρατικές αρχές που δεν κλονίστηκαν παρ’όλο που δέχτηκες ισχυρές πιέσεις σε δύσκολα χρόνια, έμεινες …

σταθερός στις αξίες και στις πεποιθήσεις σου. Ήσουν ο άνθρωπος που στην παρέα του έβλεπε κανείς μια σιγουριά ανόθευτων θέσεων και αρχών και μια φιλία, που αποκτούσε υποδειγματικό χαρακτήρα.

            Δεν υποχώρησες ποτέ, δεν λύγισες σε όποια πίεση, δεν άλλαξες στρατόπεδα πολιτικής, δεν αδίκησες στο παραμικρό κανένα συμπολίτη μας και συμπαραστεκόσουν ενεργά στις ανάγκες των αδύναμων συνδημοτών μας. Έγινες ο Δήμαρχος σύμβολο της χρηστής διαχείρισης και της έντιμης κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής. Έμεινες απλός χωρίς να θέλεις να φαντάζεις ανώτερος από τους άλλους, ανθρώπινος και αγαπητός από όλο τον κόσμο, θα έλεγε κανείς ένας υπηρέτης των δημοτικών συμφερόντων, ακούραστος σε κάθε πρωτοβουλία που είχε σαν στόχο το δημόσιο καλό και την πρόοδο της πόλης μας. Δεν χρέωσες ποτέ τον Δήμο με πολυτέλειες και περιττά έξοδα ανούσιων τελετών. Επέλεγες μόνο ότι έδινε πρόσθετη αξία σε μια πόλη που την παρέλαβες μικρή και χωρίς σοβαρές υποδομές και έβαλες το πρώτο θεμέλιο να αλλάξει εποχή για να γίνει σήμερα ένα σύγχρονο αστικό κέντρο.

            Ήσουν, Δήμαρχε, ένας απλός άνθρωπος, ένας απλός πολίτης ίσος με όλους τους συμπολίτες μας, ακούραστος, συνεργάσιμος με όλο τον κόσμο, δεν ξεχώριζες προβάλλοντας τον τίτλο σου και έγινες αγαπημένο σύμβολο και του τελευταίου Γρεβενιώτη πολίτη.

            Κλείνεις, έτσι, μια εποχή των έντιμων και αγνών αντιπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας που πάντοτε θα αναπολούμε απέναντι σε αυτά τα εξωφρενικά και τραγικά που συμβαίνουν σήμερα στην σύγχρονη Ελλάδα που την εξέτρεψαν σε ιδιαίτερα τραγικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

            Αποχαιρετούμε σήμερα, τον Δήμαρχο μας όπου αυτός ο τίτλος τιμήθηκε ιδιαίτερα από την αγνή σου πολιτική παρουσία για να γίνεις για όλους τους νεώτερους της πολιτικής μας ζωής το σύμβολο προς μίμηση.

            Η αδερφή σου και ιδιαίτερα τα ανίψια σου θα νιώθουν περήφανοι για τον σπουδαίο αυτόν αδερφό και θείο τους που τίμησε τον Γρεβενιώτικο λαό και την πόλη μας με μια ζωή που δεν παρουσιάζει το ελάχιστο ψεγάδι. Θα νιώθουμε και εμείς την χαρά που γνωρίσαμε στη ζωή μας έναν ξεχωριστό άνθρωπο που στάθηκε άξιος αντιπρόσωπος της τυπικής μας κοινωνίας στον Δήμο μας.

Ευχόμαστε όλοι οι Γρεβενιώτες καλό ταξίδι και καλό παράδεισο.

 

Με αγάπη και τιμή

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών