Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ραχήλ Μακρή: «Πρωτοφανής παρανομία στο διορισμό Διοικητού του Νοσοκομείου Γρεβενών….»

Στις 27-11-2013 η Βουλευτής Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αρ. πρωτ.4301/516/27-11-13 Ερώτηση – ΑΚΕ  προς τον Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την τήρηση αξιοκρατικών κριτηρίων σε σχέση με τους διορισμούς στα δημόσια Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οφείλει να γίνει έλεγχος  της αυθεντικότητας των προσόντων των νέων Διοικητών.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ποτέ δεν απάντησε…

στη σχετική ερώτηση, διότι προφανώς γνώριζε ότι υπήρχαν παρανομίες και παρατυπίες στην κατάθεση των δικαιολογητικών, όπως αποδείχθηκε και με την περίπτωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών, ο οποίος απολύθηκε διότι τα στοιχεία του πτυχίου του δεν ανταποκρινόταν στον ίδιο αλλά σε συγγενικό του πρόσωπο.

Ο συγκεκριμένος διοικητής παρ´ όλο που δεν είχε πτυχίο είχε τις κομματικές πλάτες της ΝΔ με προεξέχοντα τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης και  Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν τόσο σίγουρος για το ποιόν και την ηθική υπόσταση του συγκεκριμένου ατόμου που παρείχε ακόμα και συστατική επιστολή με την οποία διαβεβαίωνε την αξία της συγκεκριμένης επιλογής. Δεν γνωρίζουμε εάν πρέπει να αναγνωρίσουμε μειωμένο καταλογισμό στον κύριο Παπαδόπουλο ο οποίος μπορεί να παρασύρθηκε από τον υπόλοιπο συρφερτό διαφθοράς της ΝΔ, αλλά γνωρίζουμε ότι από δω θα πρέπει να μην εκδίδει επιστολές με μόνο κριτήριο την ψηφοθηρία.

Όσο για τον κύριο Γεωργιάδη αποκαλύπτεται πλέον περίτρανα ότι γνώριζε πολύ καλά το βόλεμα των κομματικών τους παιδιών γι αυτό δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μου και τις επιστολές μου.
Τελικά όταν η Πιπιλή σ’ ενα θέατρο στημένο με τα ΜΜΕ της διαπλοκής μια κυβέρνησης ψεύδους και εξαπάτησης έδινε παράσταση με θέμα τα λαμόγια αναφερόταν προφανώς στα δικά τους παιδιά που έχουν διορίσει στο δημόσιο και θέλουν να τα προάγουν σε θέσεις ευθύνης με τα νομοσχέδια του κ. Μητσοτάκη.

Διαπιστώνουμε ότι τα πλοκάμια της διαπλοκής είναι πολύ βαθειά και οι συμμέτοχοι της διαφθοράς κάθονται σε υπουργικούς θώκους.

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΚΕ
ΠΡΟΣ τον  κ. Υπουργό Υγείας
        
ΘΕΜΑ: «Τήρηση αξιοκρατικών κριτηρίων για τον διορισμό Διοικητών στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας»

Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ένας από τους στόχους της πολιτικής σας υποτίθεται ότι ήταν η τήρηση αξιοκρατικών και διαφανών διαδικασιών για το διορισμό στελεχών σε κομβικές θέσεις της δημόσιας διοίκησης. Πριν από λίγες εβδομάδες το Υπουργείο σας προέβη σε διορισμό διοικητών σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Οι Διοικητές οφείλουν να έχουν τουλάχιστον  στοιχειώδεις γνώσεις δημόσιας υγείας, διοίκησης υπηρεσιών  υγείας, και πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα και η περιοχή όπου εδρεύει το ίδρυμα. Ως προς τη μείωση της σπατάλης στη Δυτική Μακεδονία παρατηρείται αυξημένος αριθμός Διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών σε σχέση με το παρελθόν. Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση ενώ οδηγεί στην πενία τους γιατρούς και τους εξαναγκάζει σε παραίτηση ζητώντας τους ανέφικτα και ουτοπικά καθήκοντα  είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη στο να δώσει διοικητικές θέσεις προφανώς στα κομματικά της τέκνα. Αποτελεί ιδιαίτερο παράδειγμα η περίπτωση που αναφέρεται σε δημοσίευμα της 25ης Νοεμβρίου 2013, του kozan.gr , με τίτλο: <<στον αέρα  η λειτουργία της Μονάδας τεχνητού Νεφρού στο Μποδοσάκειο – Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Διευθυντής Χρήστος Κάτσινας και η επικουρική γιατρός του τμήματος>>, σύμφωνα με το οποίο, ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ εξανάγκασε την επικουρική γιατρό να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου Φλώρινας διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω,  ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Τηρήθηκαν  διαφανείς διαδικασίες στο  διορισμό διοικητών και  ποιές είναι αυτές:

2.Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αξιοκρατικά ή ψηφοθηρικά κι ποια είναι αυτά;

3.Αληθεύει ότι διορίστηκαν άτομα ως διοικητές που ποτέ δεν κατέθεσαν σχετική αίτηση και δεν πέρασαν τις διαδικασίες της διαύγειας;

4.Αν όχι να κατατεθούν οι σχετικές αιτήσεις και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες του συστήματος διαύγεια.

5.Ποια προσόντα πληρούν τα άτομα που διορίστηκαν ως διοικητές στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και πόσοι είναι;

6.Ποια είναι η συνολική δαπάνη για τις θέσεις διοικητών, αναπληρωτών διοικητών  και υποδιοικητών για την Δυτική Μακεδονία;

7.Ποιος είναι ο ακριβής μισθός του καθενός από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων όλων των πιθανών πρόσθετων επιδομάτων, αποζημιώσεων, απολαβών;

8. Ενώ προβλέπεται μείωση του αριθμού των στελεχών, για ποιο λόγο στη Δυτική Μακεδονία τα στελέχη που μισθοδοτούνται αυξήθηκαν;

9.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την πάταξη της κομματικών επιλογών στις διοικήσεις των Νοσοκομείων;

10.Βάση ποιάς λογικής προσλαμβάνετε διοικητικό προσωπικό την ώρα που στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας στενάζουν από έλλειψη γιατρών  σε βασικές ειδικότητες;

11.Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα ότι εξαναγκάζονται γιατροί σε παραίτηση καθώς τους ζητείται να εκτελέσουν καθήκοντα σε πολλαπλά νοσοκομεία διακινδυνεύοντας την υγεία των πολιτών;

Επίσης ζητείται  η κατάθεση στην Εθνική αντιπροσωπεία  όλων των σχετικών εγγράφων που αφορούν όσα απορρέουν και προκύπτουν από τα παραπάνω ερωτήματα.