Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σωφρονιστικός υπάλληλος του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη χθες (20.06.2014) το απόγευμα, στα Γρεβενά, 33χρονος ημεδαπός, σωφρονιστικός υπάλληλος του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Στον συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να διερευνήσει υπόθεση που αφορούσε σε καταγγελίες και ενδείξεις για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών.

Στο πλαίσιο της έρευνας και της μεθοδικής αξιολόγησης και αξιοποίησης των δεδομένων, που προέκυπταν από τις αστυνομικές εξακριβώσεις, τις διασταυρώσεις και τις φυσικές επιτηρήσεις χώρων και προσώπων, προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Χθες (20-6-2014) το απόγευμα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, επιχείρησε να ελέγξει τον 33χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, την ώρα που αποχωρούσε από το σπίτι του, προκειμένου να μεταβεί στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών για εκτέλεση υπηρεσίας.

Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ο 33χρονος αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο, ενώ προηγουμένως είχε απορρίψει στο έδαφος μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία της ακινητοποίησής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση για να αποφύγει τη σύλληψη.

Στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

  • αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη σε φούντα, βάρους (9,7) γραμμαρίων, εντός του γραμματοκιβωτίου της οικίας του
  • μικροποσότητα καπνού, μέσα στην οποία υπάρχουν υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας κάνναβης σε φούντα,
  • μεταλλικός τρίφτης, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης σε φούντα,
  • τέσσερις (4) συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες, φέρουσες τις ενδείξεις «Concatenotm Drug Screen Test»,
  • πιάτο στην επιφάνεια του οποίου υπήρχε τηλεκάρτα και φύλλο χαρτιού τυλιγμένο σε κυλινδρικό σχήμα (καλαμάκι) με υπολείμματα ηρωίνης,
  • πέντε (5) συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων (USB), κάρτες αποθήκευσης δεδομένων και κάρτες SIM .

Ο συλληφθείς σωφρονιστικός υπάλληλος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα (23.06.2014) στον Ανακριτή Γρεβενών.

Την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται για να διακριβωθούν όλες οι πτυχές και η τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων στην υπόθεση, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η έρευνα και ο χειρισμός της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δείτε ακόμα