Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γρεβενών  Σέργιος το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουλίου, μετά από πολύμηνη  νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο  μακαριστός Μητροπολίτης είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στις 24 Φεβρουαρίου 2014 όταν το ταξί στο οποίο επέβαινε είχε συγκρουστεί με αγροτικό αυτοκίνητο στον δρόμο Δομοκού – Λαμίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών εμπλεκομένων. Κατόπιν ο…

μακαριστός μητροπολίτης είχε μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε επιτυχείς επεμβάσεις. Στη συνέχεια και από τις αρχές Απριλίου μεταφέρθηκε  σε κέντρο αποκατάστασης.

Το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί η υγεία του ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σηψαιμία. Ο μακαριστός ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα είχε υποστεί βαριές χειρουργικές επεμβάσεις στη μέση τις οποίες ο οργανισμός του δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

 

Αναμένεται η τοποθέτηση τοποτηρητή στην μητρόπολη Γρεβενών. Αρχαιότερος των ομόρων είναι ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Αλέξιος και ακολουθούν ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Όμορος θεωρείται και ο Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας.

Η εξόδιος θα ψαλλεί το Σάββατο στις 12 στον μητροπολιτκό ναό των Γρεβενών.

 

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος (κατά κόσμον Αντώνιος Σιγάλας) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934.

Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  το 1958. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος  στις  25 Ιανουαρίου 1959. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976). Επίσης διακόνησε από της θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης  (1974 – 1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κύρου Σεραφείμ.

Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976. Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο. Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φρόντισε για την φύλαξη των Χειργράφων και κειμηλίων της Μονής . Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων,  την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας.