Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Επεκτάσεως Σχεδίου Πόλεως Γρεβενών

Το Φεβρουάριο του 2013 ο Δήμος Γρεβενών, στα πλαίσια της διαδικασίας επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως, κοινοποίησε τις πρώτες πράξεις καταβολής εισφοράς σε χρήμα, ζητώντας υπέρογκα ποσά από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Μετά τη γενική κατακραυγή, που αντιμετώπισε, ανακάλεσε τις πράξεις αυτές και έκτοτε δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια, με…

σκοπό την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Το Φεβρουάριο του 2014 μετά από αίτηση του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμος δέχθηκε, ως νόμιμο το ενδεχόμενο επανακαθορισμού της τιμής εισφοράς σε χρήμα, επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση. Μας ενημέρωσε δε, ότι το επόμενο διάστημα και πριν τις εκλογές θα επανασυσταθεί η Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για τον επανακαθορισμό της τιμής.

Από τότε και μέχρι σήμερα και μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί για το θέμα της ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλεως.

Πέραν όμως της εμφανούς αδράνειας του Δήμου και του εμπαιγμού των ιδιοκτητών,  είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι το θέμα του σχεδίου, αποτελεί πλέον στην προεκλογική περίοδο θέμα ταμπού, αφού ουδείς ασχολείται και ουδείς κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα αυτό, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής κατά την προεκλογική περίοδο, αφού αφορά χιλιάδες πολίτες των Γρεβενών.

Πέραν μιας γενικής και αόριστης υποσχέσεως του Δήμου, ότι κάποτε στο μέλλον μια νέα επιτροπή θα καθορίσει εκ νέου την τιμή μονάδος, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με σκοπό την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως.

Ο Δήμος όμως, οφείλει τη χρονική αυτή στιγμή, να αναλάβει ρητές δεσμεύσεις και να καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα ενεργειών, δεδομένου, ότι, ήδη οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη, που αφορά τα υπό ένταξη ακίνητα και δεν μπορούν να  εκμεταλλευτούν την ιδιοκτησία τους, η οποία συνεχίζει να παραμένει δέσμια,  στο όνομα του πολιτικού κόστους.

Όμως, αφενός η περιουσία των πολιτών δεν μπορεί να είναι δέσμια της προεκλογικής περιόδου και αφετέρου οποιοσδήποτε διεκδικεί την ψήφο μας, οφείλει  να έχει ξεκάθαρη θέση σε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την πόλη των Γρεβενών.

Κρίνεται επιτακτικό πλέον, όλοι οι υποψήφιοι διεκδικητές του Δήμου να ξεκαθαρίσουν το πλάνο ενεργειών τους, σε σχέση με το θέμα της ολοκλήρωσης της επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως.

Εάν ο κόσμος δεν γνωρίζει πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά μας, μετά την εκλογή τους, πως είναι δυνατό να διεκδικούν την ψήφο μας; Με ποια κριτήρια ο κόσμος θα επιλέξει τον αυριανό Δήμαρχο, αν δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για καίρια προβλήματα της πόλης;

Ζητούμε από το Δήμο Γρεβενών, να προβεί άμεσα σε όσες ενέργειες δεσμεύτηκε, ότι θα προβεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3-2-2014 με σκοπό την οριστική επίλυση του θέματος.

 Καθώς όμως διαφαίνεται ότι ο Δήμος δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος, μέχρι και τις εκλογές,  ζητούμε από όλους τους υποψήφιους να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα του σχεδίου πόλεως και για τον τρόπο που προτίθενται να το επιλύσουν.

Η μάχη των εκλογών πρέπει να δίνεται με θέσεις επί των προβλημάτων των πολιτών και με προτάσεις για τη λύση τους.

Δεν είναι δυνατό να παραμένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα άλυτα σοβαρά θέματα, στο όνομα οποιουδήποτε πολιτικού κόστους.

 

Γρεβενά, 23/4/2014

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Κεχαγιάς