Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Έλευση αυθεντικού σταυρού του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά στη Λεμεσό της Κύπρου, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο και υποδοχή του από τον Πανιερότητα Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.   

Η έλευση του Σταυρού από το χωριό Άγιος Κοσμάς Γρεβενών έγινε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.  Ήταν η πρώτη φορά που ο Σταυρός…

έφυγε από το χωριό του για να πάει στην Κύπρο. Ο Σταυρός παρέμεινε στη Λεμεσό μέχρι την Κυριακή 23/3/2014 όπου πλήθος κόσμου και τον προσκύνησαν. 

 

Επιστολή ευχαριστίας προς τους κατοίκους του Αγ. Κοσμά από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό της Κύπρου.

 

Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί κάτοικοι του χωριού Αγ. Κοσμά. Χαίρετε!

Με την επιστολή μας αυτή θέλομε να σας ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά γιατί δεχτήκατε την παράκλησή μας, που σας διαβιβάστηκε μέσω του καλού σας ποιμενάρχη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σιατίστης κ Παύλου και επιτρέψατε τη μεταφορά του Σταυρού του Πατροκοσμά στη Κύπρο.

Γνωρίζομε ότι ο εν λόγω σταυρός είναι για το χωριό σας ένα πολύτιμο ιερό κειμήλιο και ότι το φυλάσσετε με προσοχή και ευλάβεια. Και δικαίως. Και σας συγχαίρομε γι αυτό. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι πολλή δύναμη και ευλογία έφερε στο τόπο μας ο Σταυρός αυτός. Πολλές χιλιάδες χριστιανών τον προσκύνησαν με ευλάβεια. Ο πατερικός δε λόγος του εμπνευσμένου ποιμενάρχη σας, τόσο στο ναό όσο και στο συνέδριο, στήριξε, παρηγόρησε και οικοδόμησε το λαό της Λεμεσού. Φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ναού μας www.agioskosmas.org. Σας εκφράζουμε και πάλι την ευγνωμοσύνη μας για τη συγκατάθεση σας για τη μεταφορά στη Κύπρο του Σταυρού του Αγίου που συνευλαβούμαστε. Θέλουμε, ως αντίδωρο, να κάμομε μια αφιέρωση στον Ι. Ναό του Αγ. Κοσμά του χωριού σας, π.χ.  μια αγιογραφία, που να θυμίζει πάντοτε την ιστορική αυτή καλή σας χειρονομία. Θα επιδιώξουμε στο μέλλον και μια επίσκεψη-προσκύνημα στο τόπο σας. Παρακαλούμε στείλετε μας φωτογραφία πανοραμική του εσωτερικού του ναού του Αγ. Κοσμά.

Ευχόμαστε κάθε ευλογία Θεού στο καθένα σας ξεχωριστά. Καλό υπόλοιπο της Μ. Σαρακοστής και καλό Πάσχα.

 

Για την Εκκλ. Επιτροπή του Ι. Ν. Αγ. Κοσμά Αιτωλού της Λεμεσού

            ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γιαλλουρίδης