Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στη Β΄ Τάξη του ΕΠΑΛ Δεσκάτης το 1ο πανελλήνιο βραβείο καλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας

Οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Αλέτρας (ΠΕ14 Δασολογίας) και Μαρία Σαγρή (ΠΕ19 Πληροφορικής) βραβεύθηκαν το προηγούμενο Σάββατο 7 Φλεβάρη, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» κατά την τελετή απονομής των βραβείων του ετήσιου διαγωνισμού μαθητικών εφημερίδων που διοργανώνει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» εδώ και 20 χρόνια.

Οι δύο καθηγητές ήταν οι διδάσκοντες του μαθήματος «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα»…

κατά το σχολικό έτος 2012-13, με θέμα «Ηλεκτρονική Εφημερίδα» και υπεύθυνοι για την καθοδήγηση των μαθητών της περσινής Β΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης.  

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η δημιουργία της ιστοσελίδα epalektor.tk, η οποία τιμήθηκε με το πρώτο πανελλαδικό βραβείο «Καλύτερης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας» σε επίπεδο Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων. Η εφημερίδα αποτέλεσε την αφορμή για τους μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Δεσκάτης να ανακαλύψουν τα μυστικά της δημοσιογραφίας και να ασχοληθούν με κοινωνικά, πολιτικά αθλητικά και πολιτιστικά ζητήματα, δίνοντας έμφαση σε θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.

Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αφιέρωσε τον 20ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών στη μάστιγα της  «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ», ενώ στην τελετή παρευρέθησαν  ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 300 μαθητικά έντυπα.

 

 

 Οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Αλέτρας και Μαρία Σαγρή με το υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο 

 

 

 με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή