Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Που ¨κολλάει¨ το Αστρονομικό πάρκο Όρλιακα; Για κωλυσιεργία κάνει λόγο ο δήμαρχος. (VIDEO)

Κουπτσίδης: Κάποιοι λειτουργούν με κριτήρια … πέρα από τα όρια της λογικής.

Για την κωλυσιεργία και για θέματα που δημιουργούνται και που είναι πέρα από την ευθύνη του δήμου Γρεβενών έκανε λόγο ο δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουπτσίδης αναφερόμενος σε ένα από τα έργα σημαίες, έργο που επέλεξε η Ευρωπαϊκή επιτροπή να τρέξει κατά προτεραιότητα και να υλοποιηθεί ….

σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα έργο πνοής για το δήμο Γρεβενών, το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα «Δεν υλοποιήθηκε και δεν προχώρησε ακόμη η τεχνική στήριξη που αφορά τη διαχειριστική αρχή. Παρατηρείται αδράνεια από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής, σε αντίθεση με άλλα θέματα όπως σε άλλα έργα δεύτερης προτεραιότητας και δεν βρίσκονται οι λύσεις που βρίσκονται σε άλλες περιπτώσεις. Η διαχειριστική αρχή δεν το αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας που δεν έχουν αξιολογηθεί στην ίδια κατηγορία», επιρρίπτοντας με αυτό τον τρόπο ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Κουπτσίδης αναφερόμενος και στο άλλο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για «την προμήθεια εξοπλισμού σε σχολεία με ειδικές ανάγκες» σημείωσε ότι και εδώ «είχαμε παρατήρηση στο έργο για την προμήθεια εξοπλισμού στα σχολεία με ειδικές ανάγκες, έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ενώ οι υπηρεσίες του δήμου ετοίμασαν τα τεύχη με βάση τις οδηγίες οι οποίες ήταν λανθασμένες, στην πορεία άλλαξαν οι προδιαγραφές. Ο δήμος Γρεβενών πρώτος υπέβαλλε τα τεχνικά δελτία. Μας στείλανε όμως απορριπτική αντί να μας πουν διορθώστε, γιατί εμείς φταίμε. Κάποιοι λειτουργούν με κριτήρια που, για μένα, είναι πέρα από τα όρια της λογικής. Δεν μπορεί να τιμωρούμε όσους δεν είναι αρεστούς κι όσους δεν σκύβουν το κεφάλι. Τα Γρεβενά δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι, τα Γρεβενά διεκδικούν επί ίσοις όροις και ζητούν αξιοκρατία, δεν κάνουμε πελατειακά παιχνίδια, δεν κάνουμε πελατειακές σχέσεις αυτό που απαιτούμε είναι εκεί που είμαστε πρωτοπόροι να προχωρούν και οι δικές μας προτάσεις με τον ίδιο τρόπο».

Επίσης ο κ. Κουπτσίδης ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στον Υπουργό Ανάπτυξης στη συνάντηση που έχει μαζί του καθώς το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα είναι έργο πνοής, είναι στοίχημα για το δήμο Γρεβενών.