Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Γρεβενά 11/11/2013

 Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Εμείς οι μαθητές της Δ΄τάξης  σας στέλνουμε αυτό το γράμμα, για να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη μας.

      Αν κάνεις έναν περίπατο μέσα στην πόλη και παρατηρήσεις γύρω σου, θα δεις σκουπίδια παντού: στα πεζοδρόμια, στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών, στους δρόμους ,στα πάρκα  της πόλης στις παιδικές χαρές.

 

    Πιο άσχημη είναι η εικόνα του ποταμού που διασχίζει την πόλη μας, όπου  μέσα στην κοίτη αλλά και στις όχθες του ,θα δεις κάθε είδους σκουπίδια: τενεκεδάκια μπύρας, πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, καζανάκι τουαλέτας, καροτσάκι μωρού, πατίνι, καρέκλες πλαστικές, καροτσάκι λαϊκής αγοράς και πολλά άλλα που δε χωράνε  να γραφούν στη σελίδα του τετραδίου μας.

      Αλλά και όταν θέλει να ξεφύγει κανείς κάνοντας έναν περίπατο στο κοντινό δασάκι  της πόλης μας το αγαπημένο μας Καστράκι, τότε και εκεί την ομορφιά του τοπίου προσβάλει η εικόνα των διάσπαρτων σκουπιδιών.

Ας  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  λοιπόν να πετάμε σκουπίδια στο περιβάλλον.

Ας  ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ και ας διατηρήσουμε καθαρή την πόλη μας, το ποτάμι της και το περιαστικό  της δάσος.

Όλοι μας θα πρέπει να διευκολύνουμε το έργο των ανθρώπων που καθαρίζουν  , φροντίζοντας να μην πετάμε τα σκουπίδια στους δρόμους, ούτε να αφήνουμε τις σακούλες με τα σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων.

   Ο δήμος  να φροντίσει  να υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε πολλά σημεία της πόλης και να μην είναι ξέχειλοι από σκουπίδια.

    Τέλος ας γίνει ξανά και ξανά  ενημέρωση  για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

     Ελπίζουμε αγαπητοί συμπολίτες να δώσετε κάποια  προσοχή στο γράμμα μας και η πόλη μας να γίνει μια όμορφη ,καθαρή πόλη όπως την ονειρευόμαστε.

                                           Με εκτίμηση

                                                              Οι μαθητές της Δ΄τάξης

                                                                           του 6ου Δημοτ. Σχολ. Γρεβενών