Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ.Sanders στο Δήμαρχο Γρεβενών

Το Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Robert P. Sanders υποδέχθηκε, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία…

του Δήμου Γρεβενών,  την οικονομία και τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών αφού καλωσόρισε τον κ. Πρόξενο στα φιλόξενα και πανέμορφα Γρεβενά όπως είπε χαρακτηριστικά, μίλησε για  τις ομορφιές των Γρεβενών και τις δυνατότητες υποδοχής επισκεπτών όλο το χρόνο τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στο δίκτυο των χωρών του EDEN, μετά τη βράβευσή στο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Forum, στο Bordeaux της Γαλλίας. Στόχος μας  τόνισε είναι ο τόπος μας να γίνει τόπος προορισμού όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες, αφού διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τον καθιστούν σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό για όσους αγαπούν, εκτός από το χιόνι, τη φύση, τα βιολογικά προϊόντα και αναζητούν νέες μορφές τουρισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα δύο μεγάλα καινοτόμα έργα, στο Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα και στο Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς,  στο Γεωλογικό και Παλαιοντολογικό Πλούτο των Γρεβενών καθώς και στα Βιολογικά προϊόντα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Γρεβενών είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα στην καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων και ιδιαίτερα στα άγρια μανιτάρια.

Τέλος κάλεσε τον κ. Πρόξενο να επισκεφθεί και πάλι το Δήμο Γρεβενών και το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας ενώ τόνισε ότι θα αποτελούσε μεγάλη τιμή για το Δήμο Γρεβενών η παρουσία του στο «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους», που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014.

Ο κ. Πρόξενος  δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Παλαιοντολογικό και Γεωλογικό πλούτο των Γρεβενών καθώς και από τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ δεσμεύθηκε για την  τουριστική υποστήριξη των Γρεβενών.

 Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Πρόξενο το λεύκωμα του κ. Βαγγέλη Νικόπουλου «Γρεβενά 1895 – 1975 – Ογδόντα Χρόνια Φωτογραφίες» καθώς και το βιβλίο της κας Δήμητρας Βέργου-Ευαγγελοπούλου «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-από το Δάσος  στην Κουζίνα».