Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γρεβενών προς τους καταναλωτές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ

Αγαπητοί καταναλωτές,…

 

Για πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή – Αργία, την

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη σχεδόν τη χώρα θα

λειτουργήσουν ΚΥΡΙΑΚΗ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός νέου μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Ο νέος αυτός νόμος έρχεται να ολοκληρώσει το ξήλωμα όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου που μας έχουν επιβάλλει από το 2010 οι ξένοι δανειστές.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, και όσοι δεν έχουν μείνει ακόμα άνεργοι εξαιτίας των χιλιάδων λουκέτων που έχουν βάλει οι εμπορικές επιχειρήσεις, αναγκάζονται να εργάζονται με μερική απασχόληση ή απασχόληση 2-3 ημερών την εβδομάδα και με μισθό που πολλές φορές δεν ξεπερνά τα 400 Ευρώ το μήνα. Καθημερινά γίνονται λάστιχο, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Τώρα καλούνται να εργάζονται ακόμα και τις Κυριακές με ένα απλό ωρομίσθιο πείνας, που δεν θα υπερβαίνει τα 3 Ευρώ την ώρα και χωρίς την προσαύξηση του 75%. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς ημέρα ανάπαυσης, χωρίς κοινωνική και οικογενειακή ζωή, χωρίς ελεύθερο χρόνο.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η Κυβέρνηση ουσιαστικά υποκύπτει στην απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των malls, των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα και θέλουν να αρπάξουν το –λιγοστό λόγω της κρίσης – τζίρο από τις γειτονιές και τα μικρά καταστήματα, όπου εργάζεται το 80% των εμποροϋπαλλήλων. Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το μικρομεσαίο εμπόριο και προσθέτουν ακόμα περισσότερα λουκέτα αλλά και ανεργία στους εμποροϋπαλλήλους.

Όμως αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές δεν είναι

οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η

λιτότητα και τα χαράτσια που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση είναι καταστροφή για τους πολλούς.

Αγαπητοί καταναλωτές,

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο λέμε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

 Να αγωνιστούμε για να ανατραπούν μια ώρα αρχύτερα οι καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβάλλει Τρόικα – Δανειστές – Μνημονιακή Κυβέρνηση.

Στον αγώνα αυτό είσαστε σύμμαχοι και εσείς. Αν το Εμπόριο λειτουργήσει την Κυριακή είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και άλλους συναφείς κλάδους!

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, η πλειοψηφία των οποίων είστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που έχουμε χτυπηθεί από τη λιτότητα, το πετσόκομμα των μισθών & των συντάξεων και τα ατέλειωτα φορολογικά χαράτσια που μας έχουν φτωχοποιήσει βίαια, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ: ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!__

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 3.11.2013 –

 

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση με το Ν. 4177/2013.

Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή –

Αργία , όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν την Κυριακή 3

Νοεμβρίου 2013 να λειτουργήσουν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους.

Αφού, η Τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές Κυβερνήσεις – υπηρέτες των δανειστών, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω.

Υποκύπτουν στην απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των malls, των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα και θέλουν να αρπάξουν το τζίρο από τις γειτονιές και τα μικρά καταστήματα, όπου εργάζεται το 80% των εμποροϋπαλλήλων.

Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το μικρομεσαίο εμπόριο και προσθέτουν ακόμα περισσότερα λουκέτα αλλά και ανεργία στους εμποροϋπαλλήλους.

Όμως αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αυτή την κατάσταση όμως οι εργαζόμενοι δεν θα την αφήσουν αναπάντητη!

  • • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε

προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

  • • Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν: για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το Εμπόριο.
  • • Αγωνιζόμαστε για να ανατραπούν μια ώρα αρχύτερα οι καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβάλλει Τρόικα – Δανειστές – Μνημονιακή Κυβέρνηση.

Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ίδια μας τη ζωή και τις οικογένειές μας !!!

                                     

                                     Για την Διοίκηση

 

                                      Ο Πρόεδρος

 

                         Χαραλαμπίδης Λάζαρος