Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μέτρα πρόληψης της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Το τμήμα Κτηνιατρικής Γρεβενών σας ενημερώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα Ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε αρκετές περιοχές της χώρας (Έβρος, Ξάνθη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη) και τα οποία συνεχώς εξαπλώνονται.

Η Ευλογιά είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική και σοβαρή νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλή θνησιμότητα και μεγάλη πτώση της παραγωγής.

Τα προσβεβλημένα ζώα εμφανίζουν υψηλό πυρετό και πολυάριθμες δερματικές αλλοιώσεις με τη μορφή οζιδίων ή φυσαλίδων που εντοπίζονται στο κεφάλι και στα άτριχα μέρη του σώματος. Σε περίπτωση που κτηνοτρόφος διαπιστώσει-έστω και αν δεν είναι βέβαιος-συμπτώματα όπως τα παραπάνω, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποψία Ευλογιάς οφείλει άμεσα να ενημερώσει την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης της νόσου που περιλαμβάνουν μη εισαγωγή ξένων ζώων στην εκτροφή τους από άλλες εκμεταλλεύσεις χωρίς άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, προσεκτική είσοδο τρίτων ανθρώπων στις εγκαταστάσεις της εκτροφής λαμβάνοντας πάντα ενδεδειγμένα μέτρα απολύμανσης και δημιουργία απολυμαντικής τάφρου στην είσοδο της εκτροφής για είσοδο οχημάτων ή και ανθρώπων.

 

 

 

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Τηλέφωνα  επικοινωνίας                                             

Κτηνιατρικό Γραφείο Γρεβενών  2462353310

Κτηνιατρικό Γραφείο Δεσκάτης 2462031214