Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου (video)

Συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Όροι συνύπαρξης άγριας πανίδας και κτηνοτρόφου στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης (πρώην Δημαρχείο Θ. Ζιάκα) στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν…

κτηνοτρόφοι του Νομού Γρεβενών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου και εκπρόσωπος του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κοζάνης,  πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ενημέρωση των παραγωγικών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, σχετικά με το ισχύον νομικό καθεστώς εντός του Εθνικού Πάρκου, το καθεστώς αποζημίωσης των ζημιών από τα είδη άγριας πανίδας (αρκούδα – λύκος), τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, καθώς και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης.

Η δράση αποτελεί υποέργο της Πράξης «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου», του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και από εθνικούς πόρους.

Είχε προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου. 

 

{youtube}ciuHmhMTSVA|560|350{/youtube}

Δείτε ακόμα