Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλη για την 28η Οκτωβρίου

Σαν σήμερα πριν 73 χρόνια, την 28η Οκτωβρίου 1940, οι πρόγονοί μας έγραψαν με το αίμα τους λαμπρές σελίδες δόξας στα τιμημένα βουνά της πατρίδας μας, από την Πίνδο της Δυτικής Μακεδονίας έως τα βουνά της Νοτίου και Βορείου Ηπείρου, την Ανατολική, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, πολεμώντας για την ελευθερία την εθνική ανεξαρτησία και την ευημερία της πατρίδας…

μας. Μεγάλο επίτευγμα της γενιάς του ΄40 ήταν η κοινωνική σύμπνοια και λαϊκή ενότητα που επέδειξε μπροστά στην ιταμή επιθετική απειλή της φασιστικής Ιταλίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, κάνοντας πράξη το «ΟΧΙ» της ηγεσίας του. Το έθνος μας πολέμησε ενωμένο πετυχαίνοντας λαμπρές νίκες, μέχρις ότου υπέκυψε στην πολλαπλασίως ανώτερη Γερμανική πολεμική μηχανή.

Σήμερα, το έθνος μας, διάγοντας μια εξόχως κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του, καλείται να επιδείξει την ίδια δύναμη, ομοψυχία και θάρρος για την αντιμετώπιση των δεινών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που έχουν ενσκήψει επάνω του, πλήττοντας με σφοδρότητα τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες πολλές φορές στο παρελθόν δοκιμαστήκαμε και αναδειχθήκαμε νικητές. Οι ήρωες του ΄40 ας γίνουν για όλους μας φωτεινό παράδειγμα θάρρους, ενότητας και καρτερίας για την αντιμετώπιση των σημερινών δεινών και κινδύνων. Η Ελλάς του ΄40 ­μας δείχνει τον δρόμο για την Ελλάδα του σήμερα. Ας τον πορευτούμε μαζί ενωμένοι και θα νικήσουμε.

 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.

Ζήτω το «ΟΧΙ».

Ζήτω η Ελλάς.

 

 

Κοψαχείλης Τιμολέων

Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ