Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εκδήλωση προς τιμήν Σεραφείμ Καρασάββα του Γρεβενιώτη Αγωνιστή Εθν. Αντίστασης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30.10.1944 από τις δυνάμεις του Ε.Λ.Α.Σ η συνδικαλιστική παράταξη δικηγόρων Θεσσαλονίκης «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» σε συνεργασία με την «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» διοργανώνουν…

την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

 

(Φωτογραφία από το αρχείο του Ανδρέα Τσιάτα)

Ο Σεραφείμ Καρασάββας στο κέντρο της φωτογραφίας,τέταρτος από αριστερά στην πρώτη σειρά των ορθίων

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30.10.1944 από τις δυνάμεις του Ε.Λ.Α.Σ η  συνδικαλιστική παράταξη δικηγόρων Θεσσαλονίκης «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» σε συνεργασία με την «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» διοργανώνουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 στις 19:30 (7:30μμ) στο  Αμφιθέατρο «Καθηγητή Ιωάννη Μανωλεδάκη» (3Ος όροφος Κτηρίου Διαγωνίου ΔΣΘ ,Τσιμισκή 103 και Βύρωνος, είσοδος από τον πεζόδρομο της οδού Ισαύρων) εκδήλωση προς τιμήν του  αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης  συν/χου δικηγόρου , πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Θ. (1974-1975)  , πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτή Κοζάνης της ΕΔΑ(1958-1961) ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ, Δημοτικός σύμβουλος – Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη”, Πρόεδρος ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ 1967-’74 Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ( θέμα: «Θεσσαλονίκη ανυπότακτη πόλη»), ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ,  Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ (θέμα: «Ο ρόλος του Ευριπίδη Μπακιρτζή στην απελευθέρωση της πόλης»), ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ,Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. και πρ. Πρόεδρος ΔΣΘ (θέμα: «Η ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης αντίδοτο στο νέο-ναζισμό») και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ , Δικηγόρος (θέμα: «Ο Σεραφείμ Καρασάββας, όπως τον έζησα από κοντά »). Κείμενα και αφηγήσεις της εποχής  παρουσιάζουν οι  ΡΩΞΑΝΗ ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ, δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. του ΔΣΘ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΟΥΔΗΣ συν/χος δικηγόρος.

Την εκδήλωση συντονίζει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΛΗΣ , δικηγόρος.