Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Δείτε ποιοι δικαιούνται το επίδομα (video)

Στο 1,30 € το λίτρο αναμένεται να κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα Γρεβενά, η διανομή του οποίου ξεκίνησε σήμερα 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο πρατηριούχων υγρών καυσίμων Γιάννη Παπαζήση. Ο κ. Παπαζήσης με δήλωσή του στο greveniotis.gr αναφέρει πως οι παραγγελίες είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ συστήνει …

στους καταναλωτές να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διαδικασία  ηλεκτρονικής υποβολής για την καταβολή της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αυξάνεται στα 0,35 ευρώ/λίτρο.

 

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών, διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης για το φετινό Χειμώνα. Όσον αφορά τα κριτήρια, για τους άγαμους το ποσό από τα 25.000 ευρώ πηγαίνει στα 30.000 ευρώ, ενώ για μονογονεϊκές οικογένειες ανέρχεται στα 43.000 ευρώ με 3.000 ευρώ προσαύξηση για κάθε τέκνο. Επίσης, θα δίνεται άμεση προκαταβολή του 25% του συνολικού ποσού της επιδότησης στους δικαιούχους ενώ η πληρωμή του υπόλοιπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά. Με τα νέα κριτήρια, υπολογίζεται  ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δικαιούνται να λάβουν περίπου 580.000 νοικοκυριά.

 

Όπως και πέρυσι, το ύψος του επιδόματος θα συνδυάζεται με πλαφόν στη κατανάλωση, το οποίο θα καθορίζεται με γεωγραφικά κριτήρια: 
Στην Α’ Ζώνη (δηλαδή στις ακριτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, το επίδομα θα φτάνει έως τα 1.050 ευρώ
Στη Β’ Ζώνη (δηλαδή την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και την Αρκαδία), το επίδομα θα φτάνει έως τα 630 ευρώ
Στη Γ’ Ζώνη, (δηλαδή στην υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα, την Αττική  και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα), το επίδομα φτάνει θα έως τα 336 ευρώ
Στη Δ’  Ζώνη, (δηλαδή στην υπόλοιπη Ελλάδα), το επίδομα θα φτάνει έως τα 210 ευρώ.

 

{youtube}ktn4wSRII5o|560|350{/youtube}

Δείτε ακόμα