Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων του Α.Λ.Π.

Με επιτυχία έγινε χθες Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων του  Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Γρεβενών με γενικό τίτλο: “Νους υγιής εν καιρώ κρίσης”.

Στο πρώτο μάθημα εισηγητής ήταν ο κ. Πέτρος Σκαπινάκης, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής Παν. Ιωαννίνων, ο οποίος έδωσε διάλεξη με θέμα: «Πώς λειτουργεί ο νους: Γνωσιακή Προσέγγιση».

 

Στη διάλεξη του ο κ. Σκαπινάκης αναφέρθηκε στην λειτουργία του νου και στην αποτελεσματικότερη χρήση της κριτικής σκέψης για την αποδέσμευση του ατόμου από τις νοητικές παγίδες που οδηγούν σε δυσάρεστα συναισθήματα τονίζοντας ότι “νιώθουμε αυτό που σκεφτόμαστε” και ότι “οι δρόμοι που επιλέγουμε στην ζωή μας είναι εκείνοι που η σκέψη μας επιλέγει”. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία αν επαναξιολογήσουμε την σκέψη μας.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα συνεχίζονται με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ενώ εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά έως στις 30/09 από την ιστοσελίδα: www.alp.gr . Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν την ευκαρία να εγγραφούν προσωπικά την Δευτέρα 30/9 και ώρα 16:00 στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Γρεβενών πριν την έναρξη του μαθήματος.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων του Α.Λ.Π. έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 30/09/13: Εισηγήτρια Μαίρη Γκούβα, Αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ασθενών, Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Ηπείρου. Θέμα εισήγησης: «Κρίση Δεσμώτρια και Κρίση Ψυχολύτρια: ένας γνωστός Τόπος για τον Ανθρώπινο Ψυχισμό».

 

Δευτέρα 7/10/13: Εισηγήτρια: Βασιλική Παπαδιώτη-Αθανασίου, Αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Συστημική Θεραπεύτρια. Θέμα εισήγησης: «Αρχές και δεξιότητες επικοινωνίας στην οικογένεια: Συστημική Προσέγγιση».

 

Δευτέρα 14/10/13: Εισηγήτρια: Άννα Καλτσούδα, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θέμα εισήγησης: «Διευκολύνοντας την επικοινωνία και τη διαχείριση συγκρούσεων σε συνθήκες κρίσης».

 

Δευτέρα 21/10/13: Εισηγητής:  Γρηγόρης Μιχάλης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων. Θέμα εισήγησης: «Τα όρια της ελευθερίας και η ελευθερία των ορίων: Πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους».

 

Τετάρτη 30/10/13: Εισηγήτρια: Ευρυδίκη Περδικάρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Θέμα εισήγησης: «Διεκδικητικότητα: Ένα πολύτιμο εφόδιο στην διαπροσωπική και επαγγελματική επικοινωνία».

 

 

Δευτέρα 4/11/13: Εισηγητής: Δημήτρης Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Ψυχολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Η διαχείριση του καθημερινού χρόνου και η σημασία της για την ψυχική ισορροπία και την αντιμετώπιση των κρίσεων της ζωής».

 

Δευτέρα 11/11/13: Εισηγητής: Πέτρος Σκαπινάκης, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θέμα εισήγησης: «Από το στρες στην ηρεμία και από την σύγχυση στην διαφάνεια: Πρακτικές προσεγγίσεις για την κατάκτηση της ευεξίας».

 

 

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες: www.alp.gr και 6936492842 κα Ελένη Βουγιούκαλου.