Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ο Βουλευτής Γρεβενών στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδόχων

Χθες (13 Σεπτεμβρίου) ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ., στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδόχων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Γρεβενών.  

Συμμετείχαν επίσης ο κ. Ιωάννης Νασίκας ως …

εκπρόσωπος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Γρεβενών και ο πρόεδρος του  Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Γρεβενών, επίκουρος καθηγητής Θεμιστοκλής Λαζαρίδης.

Στη Γενική Συνέλευση βασικό θέμα αποτέλεσε η τουριστική ανάπτυξη του Νομού Γρεβενών και οι τρόποι, οι ενέργειες και δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.     

Ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε στην ανάγκη, η περιοχή να αποκτήσει συγκεκριμένη τουριστική ταυτότητα και έναν στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης.  Για τον σχεδιασμό αυτό είπε ότι: «θα υποδεικνύει τους αποτελεσματικότερους τρόπους προβολής όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Γρεβενών και  τις ομάδες κοινού που μας ενδιαφέρουν να προσελκύσουμε για να κάνουμε τη διαφορά».

Ο κ. Κοψαχείλης τόνισε ότι, «βασικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι ανάδειξη της περιοχής μας, ως ιδανικός προορισμός για πλήθος νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως: αγροτουρισμός, περιηγητικός τουρισμός, οικοτουρισμός, ορειβατικός, θρησκευτικός και ιαματικός τουρισμός».  Επίσης αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Γρεβενών στο οποίο φέτος δημιουργήθηκε το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, λέγοντας ότι: «το τμήμα αυτό μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και προοπτική στην ανάπτυξη του τουρισμού στα Γρεβενά, εάν το προσέξουμε και συνεργαστούμε μαζί του».

Εξετάστηκε η δυνατότητα ίδρυσης Αστικής μη Κερδοσκοπικής  Εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και σύλλογοι (Δήμος Γρεβενών, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίας κ.λπ.). Σκοπός της εταιρείας θα είναι η τουριστική ανάπτυξη, προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Γρεβενών, η διενέργεια ερευνών, εκπόνηση μελετών και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.  

Ο πρόεδρος των Σωματείου κ. Γιώργος Νταγκούμας ευχαρίστησε τον Βουλευτή Γρεβενών και τόνισε ότι: «ο κ. Κοψαχείλης είναι πάντα κοντά στους ξενοδόχους». Ζήτησε τη συνδρομή του στις δράσεις που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος και στις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Τουρισμού και σε άλλα υπουργεία.

 

Γραφείο Τύπου

Βουλευτή Γρεβενών

Τιμολέοντα Κοψαχείλη