Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

«ΛΑΕ, ΜΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ…»

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΡΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια και πείνα, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει την ίδια στιγμή που μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και μεγαλοβιομήχανοι να αυξάνουν τα κέρδη τους.

ΑΓΩΝΑΣ για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις για όλους και για τους Εκπαιδευτικούς, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό!

Να δεχόμαστε ως αύξηση του μισθού μας την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης με όφελος από 0,00 έως 1,83 € την ημέρα και του χαρατσιού του ΤΠΔΥ, για να μας ρίξει η κυβέρνηση στάχτη στα μάτια και να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που για πάνω από δέκα χρόνια «κατακρεουργούν» τους μισθούς μας, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός και η αισχροκέρδεια αποδεκατίζει το λαϊκό εισόδημα.

Δεν μπορούμε να ζούμε με τα ψίχουλα, τα επιδόματα, με τα κουπόνια για το ρεύμα , για το φαΐ… σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή! Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί – λάστιχο , χιλιάδες ελαστικά

εργαζόμενους αναπληρωτές που γυρνούν από σχολείο σε σχολείο, που καλούνται να πληρώσουν 400-500 ευρώ για να στεγαστούν κι ακόμα περισσότεροι οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς έχει γίνει «μόνιμη» κατάσταση! Κι ο κατάλογος δεν τελειώνει, καταπατώντας βάναυσα πρώτα απ’ όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και τα δικά μας στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή!

Φτάνει πια!

Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι!

Τα τελευταία 12 χρόνια “ματώσαμε” από τις περικοπές που μας επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί οι κυβερνήσεις στη δεκαετία που πέρασε. Έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς, στις συνολικές ετήσιες απολαβές μας! Ένας νεοδιόριστος/η, χωρίς τέκνα, που δουλεύει για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1.180 ευρώ».

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα!

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν

θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο έτσι απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική,

ακυρώνουμε την καταστολή τους που πάει χέρι χέρι με τα αντεργατικά μέτρα και νόμους τους (π.χ Χατζηδάκη), διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Παίρνουμε την υπόθεση των διεκδικήσεων στα χέρια μας.

Δεν προσαρμοζόμαστε στην λογική του «περίμενε» και των παλιών που τους ζήσαμε και των νέων επίδοξων «σωτήρων».

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και διεκδικούμε:

  • Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο. Κατάργηση του συνόλου των έκτακτων εισφορών που επιβαρύνουν τον μηνιαίο μισθό
  • Μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Σπάσιμο των πληθωρικών τμημάτων.
  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα για όσους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο.
  • Επίδομα καυσίμων για τους εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από άλλους νομούς.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών σε όλα επίπεδα. Άμεση θεσμοθέτηση 9μηνης άδειας ανατροφής για όλους τους αναπληρωτές/ριες.
  • Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους. Δικαίωμα απόσπασης από την πρώτη χρονιά.
  • Εξίσωση του ωραρίου των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων με αυτό  των εκπαιδευτικών. Εξίσωση ωραρίου ανάμεσα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
  • Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να μην παγώσουμε στα σχολεία.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών