Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Έλα στο σωματείο σου, πάρε  μέρος στον αγώνα. Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Με την μαζική  συμμετοχή μας να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σε  εργοδοσία, κυβέρνηση, επίδοξους σωτήρες, σε όλους όσους έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα. Να είναι η δική μας απάντηση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, την τραγική κατάσταση στην υγεία, την παιδεία.

Κουπόνια για το ρεύμα –  κουπόνια για φαΐ, σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή!

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Δεχόμαστε επιδρομή στο εισόδημά μας από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Μας κοροϊδεύουν με το καλάθι του νοικοκυριού όταν σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2021, φέτος έχουμε αυξήσεις στις τιμές βασικών διατροφικών προϊόντων ως εξής: Αλεύρι κατά 40%. Πουλερικά κατά 25,7%. Τυριά 25,53%. Γάλα φρέσκο 23,13%. Ψωμί 22,23%. Ζυμαρικά 20,26%. Μοσχάρι 17,54%. Καφές 15,6%. Ελαιόλαδο 11%. Παιδικές τροφές 10,24%. Λαχανικά 8,7%.

Όπλο στα χέρια μας είναι το σχέδιο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης που έχουμε στα χέρια μας. Κλαδική συλλογική σύμβαση που ανταποκρίνεται στις σημερινές, οξυμένες ανάγκες μας που απαντάει στο τι μισθό θέλουμε για να μπορούμε σήμερα να τα βγάζουμε πέρα, τι ωράρια και προγράμματα θέλουμε για να μη γινόμαστε κομμάτια, για να μη δουλεύουμε όποτε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, για  μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους  για να μη σακατευόμαστε, για να μη σκοτωνόμαστε εν ώρα εργασίας, για την Κυριακάτικη αργία, τις  3ετιες, τα επιδόματα.

Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς των 400 και 500 ευρώ που δε φτάνουν να καλύψουμε ούτε βασικές μας ανάγκες. Το ρεύμα, το supermarket, το ενοίκιο, τα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα και μόνο οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και χρόνια.

Γιατί δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με 4ώρες και 6ώρες συμβάσεις εργασίας,  με ωράρια σπαστά, από πόστο σε πόστο και σε εξοντωτικούς ρυθμούς.  Με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα και ωράρια που αλλάζουν συνεχώς ακόμα και κατά τη διάρκεια της εργασίας μας. Το ρεπό, η Κυριακή Αργία, το 8ώρο ουσιαστικά ισοπεδώνονται.

Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα πηγαίνουμε στη δουλειά μας και θα φεύγουμε σακατεμένοι ή νεκροί λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, όπως έγινε με τους νεκρούς συνάδελφους μας στη ΕΛΤΕΚ και ALFA WOOD ENERGY, με τα «μικροατύχηματα» που συχνά συμβαίνουν και δε δηλώνονται.

Χειμώνας δε σου βγαίνει με voucher και pass ,οργάνωση και δράση, μην τους προσκυνάς!

Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε μας αξίζει να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, να σκεφτόμαστε το αν θα βάλουμε πετρέλαιο ή αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Επιδιώκουν να μας στρέψουν στα μαγκάλια του θανάτου, στην προσαρμογή με το ψύχος.

Πίσω από κάθε πρόβλημα μας και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό και προστατεύουν την κερδοφορία των μαυραγοριτών της ενέργειας,  και την ίδια στιγμή δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα!

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στοΗνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η χώρα διεκδικώντας:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 • Αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
 • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη

          και ηλεκτρική ενέργεια.

 • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
 • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
 • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος στις σχολικές μονάδες.
 • Παροχή ξύλων για ατομικές ανάγκες σε όλους τους κατοίκους των χωριών είτε διαθέτουν δάσος είτε όχι.
 • Διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης για όλα τα είδη θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Δείτε ακόμα

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ