Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Γρεβενών, διεκδικώντας για άλλη μια φορά το δικαίωμα στην εργασία, καθώς  πολλοί απ’ αυτούς κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά μετά από πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ακυρώνει τμήμα της προκήρυξης 4Κ/2020 για την πρόσληψή τους με μόνιμη σχέση εργασίας. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι δεν αποτελούν λύση οι προκηρύξεις με «ειδική μοριοδότηση», αλλά ότι απαιτείται μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» οι οποίοι ζουν και δουλεύουν σε ένα καθεστώς διαρκούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας για 15 και 20 χρόνια, καθημερινά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να εξυπηρετήσουν ανθρώπους ανήμπορους, ηλικιωμένους κ.λ.π. Μάλιστα τον καιρό της πανδημίας που βρισκόταν συνέχεια στους δρόμους και στα χωριά μας για να μεταφέρουν φάρμακα και τρόφιμα, για να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν σε όλους αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους, η κυβέρνηση τούς βάφτισε κι αυτούς «σύγχρονες ήρωες» και υποσχέθηκε την «τακτοποίησή» τους, αντί όμως να προχωρήσει σε άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση, προχώρησε στην προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, που οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να αποτελέσει λύση Τέτοια είναι η υποκρισία των κυβερνώντων, που δεν υπολογίζουν ούτε αυτό τον κόσμο που εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Φτάνει πια! Ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να έχει ένα τέλος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού, καμιά αναμονή, καμιά ανοχή, οι αντοχές τελείωσαν. Η μόνη λύση είναι η μαζική οργάνωση και ο αγώνας. Το πρόβλημα των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση.