Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Απεργία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Γρεβενών στις 21-10-2022

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της προκήρυξης 4Κ/2020/13-5-2020 για την μονιμοποίηση μας από το ΑΣΕΠ είναι απογοητευτικές και μας οδηγούν σε γενική πανελλαδική απεργία στις 21-10-22.

Λίγο πριν (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) την μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού και ενώ έχουν εκδοθεί τα ΦΕΚ του μόνιμου διορισμού μας, μια απόφαση του ΣΤΕ με αριθμό 1548/2022 τινάζει την προκήρυξη στον αέρα και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς συναδέλφους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απόφαση που ακυρώνει την πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία μας θέτοντας κάποιους από εμάς ουσιαστικά εκτός εργασίας.
• Μετά από 20 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, , κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, με εμφανή παρουσία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρόλο που μένουμε απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους .
• Μετά από την συμβολή μας στην υγειονομική κρίση όταν ήμασταν στους δρόμους και στα χωριά μας, σε συνθήκες απόλυτης καραντίνας για να μεταφέρουμε φάρμακα και τρόφιμα, και να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στο συνόλου του πληθυσμού των περιοχών που εξυπηρετούμε.
Εργαζόμενοι στην ίδια θέση εδώ και 20 χρόνια, έχοντας προσληφθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και προφανώς καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξακολουθούμε να παραμένουμε σε εργασιακή αβεβαιότητα, οι τελευταίοι κατ’ εξαίρεση όμηροι συμβασιούχοι. Αυτή την στιγμή 1.100 συνάδελφοι απειλούνται με ανεργία, συνάδελφοί που πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, εργαζόμενες γυναίκες οι περισσότερες που η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την δυνατότητα να στηρίξει.
Η κυβέρνηση καλείται να δώσει λύση ολοκληρώνοντας τον άμεσο διορισμό όλων μας.

Το Προσωπικό των Προγραμμάτων
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ