Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Το Παράρτημα Γρεβενών του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των σωματείων και του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη σωματείων, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, για το σοβαρό ζήτημα της θέρμανσης στο δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν.

Οι συνεχόμενες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου, των καυσόξυλων και όλων των ειδών θέρμανσης, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας, με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, με τους καθηλωμένους μισθούς εδώ και μια δεκαετία, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη λαϊκή οικογένεια και την οδηγούν στην απόγνωση. Μας αναγκάζουν να ζούμε με την αγωνία αν θα μπορέσουμε φέτος το χειμώνα να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες σε διατροφή και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Δεν ανεχόμαστε το ότι θα υπάρξουν σπίτια χωρίς θέρμανση για μια ακόμη χρονιά.

Δεν πάει άλλο. Εδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για το ζήτημα της θέρμανσης και να διεκδικήσουμε το 2022 να μην ξεπαγιάσουμε στα σπίτια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, να μην γίνει διακοπή ρεύματος σε κανένα σπίτι.

Δεν ανεχόμαστε να μας λένε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση. Δεν ανεχόμαστε να μας προτρέπουν κυνικά να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε!

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Δεν πάει άλλο! Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους Αγρότες και τους Επαγγελματίες, τους Εμπόρους της περιοχής μας και

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μες στο χειμώνα.
  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
  • Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα. Στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας.
  • Διπλασιασμός της επιδότησης για όλα τα ήδη θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τα μέλη μας, τους συναδέλφους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, να πάρουν μέρος στις δράσεις και κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν, στη σύσκεψη των σωματείων, προκειμένου να δοθεί συλλογική απάντηση στα προβλήματα που ζούμε :

ü  Την Τρίτη 18 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για την τιμή του ρεύματος.

ü  Στο Πανγρεβενιώτικο συλλαλητήριο για τη θέρμανση και την ακρίβεια στην κεντρική πλατεία Γρεβενών τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη

ü  Στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των σωματείων στις 9 Νοέμβρη.

Για το Δ.Σ. του Παραρτήματος Γρεβενών

Ο Πρόεδρος

Θωμαΐδης Γεώργιος