Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Να οργανώσουμε την πάλη μας να μην παγώσει κανένας στα Γρεβενά

Τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα: Συσπείρωση σωματείων και φορέων για την οργάνωση του αγώνα προκειμένου να μην παγώσει κανένας μέσα στο χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, το Σωματείο Οικοδόμων Γρεβενών, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το παράρτημα του Συλλόγου εργαζομένων στην Περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, ο Σύλλογος ΟΤΑ Γρεβενών, Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Γρεβενών, το Σωματείο Υδραυλικών Νομού Γρεβενών, Ο Αγροτικός Σύλλογος Γρεβενών.

Μέσα από τη συζήτηση διαπιστώθηκε, ότι καθημερινά βλέπουμε την ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσηςναέχειχτυπήσεικόκκινο, να μετράμε ευρώ το ευρώ, για να αγοράσουμε τα πολύ απαραίτητα.Νιώθουμεστοπετσί μας τι σημαίνει να δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το ρεύμα με αυξήσειςέωςκαι50%. Όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούςτουρεύματος, βενζίνη κτλ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα
μέτρα ελάφρυνσης στο ρεύμα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές μας
ανάγκες που κι αυτά θα τα πληρώσουμε εμείς από άλλη τσέπη του προϋπολογισμού.
Η κοροϊδία τους δεν έχει όρια!!!!

Την ίδια στιγμή μισθοί, συντάξεις είναι σε τραγικά επίπεδα και εξανεμίζονται από τις πρώτες
μέρες του μήνα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στενάζουν από το κόστος παραγωγής και ζωοτροφών, στα μαγαζιά στενάζουν από την αναδουλειά. .

Αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός πληρώνουμε δις ευρώ το χρόνο σε πολεμικούς
εξοπλισμούς που δεν υπηρετούν τις αμυντικές ανάγκες της χώρας αλλά τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ ,με ταυτόχρονη μείωση κονδυλίων για υγεία και παιδεία.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα της θέρμανσης που την τελευταία δεκαετία αντιμετωπίζουμε στην περιοχή με αποτέλεσμα πολλές οικοδομές να κλείσουν την κεντρική θέρμανση, άλλοι να δώσουν λύσεις μέσα από το εξοικονομώ, αντλίες θερμότητας, ατομικούς λέβητες πετρελαίου, πέλετ, ηλεκτρικά, τζάκια, σόμπες, κλιματιστικά. Πολλές οικογένειες περνάνε το χειμώνα με θερμοκρασία κάτω από 20 βαθμούς (14,15,16,17 c) μέσα στα σπίτια. Προχωράνε τα έργα για το φυσικό αέριο κάτι που η πλειοψηφία θεωρούσε ότι βρέθηκε τελικά μια φθηνή λύση θέρμανσης και θα τέλειωνε το μαρτύριο των τελευταίων χρόνων, αλλά τελικά η τιμή του το κάνει απλησίαστο. Οι επαγγελματίες πέρα από τα υπόλοιπα χαράτσια φορτώθηκαν και τους λογαριασμούς ρεύματος. Το ίδιο οι αγρότες στις μονάδες που διατηρούν.

Όμως από το 2021 με την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας κοντεύουμε να πάθουμε εγκεφαλικό μόλις δούμε το λογαριασμό. Η αύξηση της τιμής δεν είναι κάτι που οφείλεται μόνο στον πόλεμο, μιας και αυτή είχε αυξηθεί πριν από αυτόν. Είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, του χρηματιστηρίου ενέργειας, του χρηματιστηρίου ρύπων, της ρήτρας αναπροσαρμογής και της αύξησης του ποσοστού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΑΠΕ, οδήγησε στην εκτόξευση της τιμής της κιλοβατώρας έτσι σήμερα μας προτρέπουν να γυρίσουμε στο πετρέλαιο, όταν στο εξοικονομώ δεν επιδοτείται ο λέβητας πετρελαίου, άλλοι βάζουν τζάκι.Υπάρχει πραγματικά φθηνή λύση για τη θέρμανση ιδιαίτερα στην περιοχή που ήδη οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές πρωί και βράδυ; Στα ορεινά ξεκίνησαν να ανάβουν τη θέρμανση. Θα “συμφέρει”, το πετρέλαιο με την τιμή μετά την επιδότηση να φτάνει στο 1,30 ευρώ το λίτρο, να θυμίσουμε ότι σταματήσαμε το πετρέλαιο με την τιμή στο 1 ευρώ το λίτρο. Τα ξύλα έχουν φτάσει 140 ευρώ ο τόνος και για ατομικές ανάγκες κοντά στα 80 με 90 ευρώ. Η τιμή του ρεύματος μόνο ηλεκτροσόκ προκαλεί.

Από όλους διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε να είναι ο φετινός χειμώνας ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση.

Εμείς θεωρούμε ότι εδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός για το συγκεκριμένο θέμα και να διεκδικήσουμε το 2022 να μην ξεπαγιάζουμε στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης. Να μην κοπεί σε κανένα σπίτι, κτηνοτροφική μονάδα ή μικρή επιχείρηση το ρεύμα.

Γι΄αυτόκαταλήξαμε σε ένα πλαίσιο αιτημάτων

ü  Κατάργηση της ρήτραςαναπροσαρμογήςκαι του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος,.

ü  Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μες στο χειμώνα.

ü  Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν, δεν μειώνουν την τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα προσιτά στη λαϊκή οικογένεια..

ü  Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

ü  Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.

ü  Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του

ü  Διπλασιασμός της επιδότησης για όλα τα ήδη θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Προτάθηκε μια σειρά κινητοποιήσεων ώστε τα ΔΣ των σωματείωνπου συμμετείχαν αλλά κι αυτά που δε συμμετείχαν να αποφασίσουν να πάρουν μέρος, προκειμένου να δοθεί συλλογική απάντηση στα προβλήματα που ζούμε.

  1. Την Τετάρτη 12 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στη δασική υπηρεσία Γρεβενών για τα ξύλα.
  2. Την Τρίτη18 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και στην wattandvolt για την τιμή του ρεύματος.
  3. Παγγρεβενιώτικο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Γρεβενών με πιθανή ημερομηνίατη Δευτέρα 25 Οκτώβρη
  4. Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 9 Νοέμβρη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ