Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΔΕΔΥ- Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών: ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ αποδεχόμενο το κάλεσμα των Σωματείων Ιδιωτικού Τομέα  συμμετέχει στη σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών για να συζητήσουν το θέμα της θέρμανσης και της ακρίβειας που μαστίζουν τα φτωχά και λαϊκά στρώματα και εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Εδώ και μήνες εξελίσσεται ένα ράλι αυξήσεων σε ρεύμα, καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που ροκανίζουν όλο και περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση.

Οι μισθοί των εργαζομένων είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2007 και τα μέτρα του τελευταίου διαστήματος είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση.

Δεν ανεχόμαστε να μας βεβαιώνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε κυνικά να μας προτρέπουν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε, και την ίδια στιγμή να χαρίζουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοβιομηχάνους.

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου Τομέα να πάρουν μέρος στη σύσκεψη και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να παλέψουμε για :

ü Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος.

ü Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μες στο χειμώνα.

ü Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ü Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

ü Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων»