Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Γρεβενών: Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ “VOUCHER KAI PASS”

Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα ημέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας, στην αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Γι αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή το λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Οι άθλιες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που περιμένει τον λαό, δεν αποτελούν μόνο μνημείο κυνισμού, που δίκαια προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Δείχνουν ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «τρέξει» την πολιτική που οδηγεί τον λαό ολοταχώς σε μεγαλύτερη φτώχεια για τα κέρδη του κεφαλαίου.

            Ακριβώς αυτή είναι η «ραχοκοκαλιά» και των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «μέτρα στήριξης». 

            Στα Γρεβενά που ήδη η θερμοκρασία το πρωί δεν ξεπερνά τους 2-3 βαθμούς, που τα καυσόξυλα για ατομικές ανάγκες ακόμη δεν έχουν δοθεί στα περισσότερα χωριά, που η τιμή των καυσόξυλων έχει 140-150 ευρώ τον τόνο, τα “power pass” και οι διάφορες επιδοτήσεις δεν ανακουφίζουν στο ελάχιστο. Τα μέτρα στήριξης αφορούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, των κατασκευαστικών ομίλων και των τραπεζών. Για τον λαό μας είναι ένα ακόμα κάλεσμα για να «προσαρμόσει» ακόμα περισσότερο τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του προς τα κάτω και να δεχτεί νέες θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος δεν θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο.

Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης, είναι η δύναμή μας.

Για να γίνουν η κατοικία, η ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Διεκδικούμε:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη

         και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε

         διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και

         με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος στις σχολικές μονάδες.
  • Παροχή ξύλων για ατομικές ανάγκες σε όλους τους κατοίκους των χωριών είτε διαθέτουν δάσος είτε όχι.

Καμιά αναμονή δυναμώνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε τη δράση μας, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συντονίζουμε ΤΩΡΑ την δράση μας.

Προετοιμάζουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς την συμμέτοχη μας στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΛΑΕ ΜΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ