Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών ενημερώθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο για μείζονα θέματα της Π.Ε. Γρεβενών

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε την Π.Ε. Γρεβενών, πραγματοποιώντας μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με την Περιφερειακή Αρχή. 
Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Παπαθανάση Νίκο, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή Ζέττα, τους Βουλευτές, κ. ΒαρτζόπουλοΔημήτρη και Αμανατίδη Γιώργο, τον Γ.Γ. ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Καβαλάκη Ορέστη, και τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νάτσιου Μαρία. Η Περιφερειακή Αρχή παραστάθηκε πλήρης, με παρόντες τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήση Λάμπρο, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Γιάτσιο Ιωάννη, ενώ παρόντες ήταν και ο πολιτευτής της ΝΔ, κ. Σταυρόπουλος Αθανάσιος, σύσσωμη η ΔΕΕΠ Γρεβενών, και εκπρόσωποι κρατικών και τοπικών αναπτυξιακών φορέων.
Αναδείχθηκε το σύνολο των αναπτυξιακών και κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν την Π.Ε. Γρεβενών. Προτεραιότητα έλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου (Χώρου Υποδοχής Βιομηχανικής/ΕπιχειρηματικήςΔραστηριότητας), όπου η Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την επίλυση διαδικαστικών και πρακτικών κωλυμάτων ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο, με το κυβερνητικό κλιμάκιο να δεσμεύεται να συνδράμει προς επίλυση κάθε προβλήματος το συντομότερο δυνατόν.
Ακολούθως, παρουσιάστηκαν αιτήματα του Πρωτογενούς Τομέα των Γρεβενών, με την ανάγκη αποζημιώσεων των παραγωγών για τη μειωμένη παραγωγή και τα αυξημένα κόστη λόγω της ενεργειακής κρίσης να μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα, και με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών να θέτει ενώπιον του κλιμακίου λεπτομερή στοιχεία για την παραγωγή των Γρεβενών, και προτάσεις για την ανάδειξη της καινοτομίας και των σύγχρονων μεθόδων στο σύνολο του Πρωτογενούς Τομέα.
Αναλύθηκαν, τέλος, τα ζητήματα των Γρεβενών όσον αφορά τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, τέθηκε ξανά από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών το επιτακτικό αίτημα για επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων – για το οποίο είχε ήδη ενημερώσει ο Αντιπεριφερειάρχης τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Οικονόμου Λευτέρη, προ μηνών – και προτάσεις για την διαφοροποίηση της τοπικής απασχόλησης και τη σύνδεση των Τμημάτων Γρεβενών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την τοπική κοινωνία και αγορά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, και το σύνολο της παριστάμενης Περιφερειακής Αρχής, φρόντισαν για την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση του κυβερνητικού κλιμακίου για το σύνολο των προβλημάτων και αιτημάτων του κόσμου των Γρεβενών.
Η Περιφερειακή Αρχή επιμένει να προσηλώνεται στους στόχους που θέτει, και στην παραγωγή έργου, αφήνοντας μακριά διχαστικό λόγο και μικροπολιτικές έριδες, που ζημιώνουν τον ήδη πιεσμένο οικονομικά και δημογραφικά Τόπο μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 
 
{YouTube}DmwZVao1Y7g{/YouTube}

Δείτε ακόμα