Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συγχαρητήριο μήνυμα προς την ομάδα του (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών για τη διάκριση της στον διαγωνισμό AstroPi

«Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

κ. Θοδωρή Μαρδίρη προς την ομάδα του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών για τη διάκριση της στον διαγωνισμό AstroPi»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών που συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό AstroPi Mission SpaceLab 2021/22 και επιλέχθηκαν ως μία από τις νικήτριες ομάδες. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA – European Space Agency) και την RaspberryPiFoundation.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ομάδα για τη συλλογή φωτογραφιών από την επιφάνεια της Γης και εκτελέστηκε στην υπολογιστική συσκευή AstroPi που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS – International SpaceStation). Έγινε επεξεργασία των φωτογραφιών για να ελεγχθεί η επίδραση των υδάτινων πόρων στην καλλιεργητική απόδοση της γύρω περιοχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο κοντά είναι μία περιοχή σε ποτάμια ή λίμνες τόσο πιο εύφορη είναι.

Οι Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι παρέχουν καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο για τους μαθητές και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο ικανό ώστε να καταταγούν στις πρώτες θέσεις ενός Ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΔΙΡΗΣ