Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Διαδρομές προς το σπίτι

Στις 09/08/2022 οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης μας παρακολούθησαν ακόμα μία δημιουργική δράση με τον τίτλο «Διαδρομές προς το σπίτι». Στόχος της δημιουργικής αυτής δραστηριότητας ήταν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους διαφορετικούς τύπους σπιτιών, να κατασκευάσουν τη δική τους οικία και να συνθέσουν μια πολιτεία αποτελούμενη από τις δημιουργίες τους!

Σ’ αυτή τη δημιουργική διαδρομή είχαν την καθοδήγηση της εμψυχώτριάς μας, της Δέσποινας Βανιώτη, που είναι αρχιτέκτονας και η πλέον κατάλληλη για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της κατοικίας, που είναι το καταφύγιό μας.

Η δράση ξεκίνησε με παιγνιώδη τρόπο! Ένα μπαλάκι περνούσε από χέρι σε χέρι, το κάθε παιδί έλεγε το όνομά του και περιέγραφε το ιδανικό του σπίτι, καθώς η Δέσποινα για να τους εισάγει στο θέμα τους έθεσε το σχετικό ερώτημα.

Η φαντασία των μικρών μας φίλων δημιούργησε σπίτια από πέτρα, ξύλο, τσιμέντο, γυαλί και μέταλλο. Σπίτια πάνω σε δέντρα,σπίτια στο λιβάδι, σπίτια στα όμορφα νησιά των Κυκλάδων μας και σε πολιτείες μακρινές!

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση, από την εμψυχώτριά μας, ενός αποσπάσματος από το βιβλίο « Τα ψηλά βουνά», που περιέγραφε τα καταλύματα στα οποία διέμεναν οι ήρωες του βιβλίου μας κατά την παραμονή τους στο βουνό.

Με αφορμή το κείμενο αυτό ακολούθησε συζήτηση και σταδιακά οι μικροί μας φίλοι οδηγήθηκαν σε ένα νοερό ταξίδι στον κόσμο, καθώς η Δέσποινα τους παρουσίασε εικόνες σπιτιών από διάφορα μέρη του πλανήτη μας! Είδαν κτήρια στην Ιαπωνία που μοιάζουν με ιδεογράμματα, σπίτια στην Ισλανδία με χορτάρι στην στέγη που γίνονται ένα με το περιβάλλον, κατοικίες με έντονα χρώματα στη Σουηδία, ιγκλού στον Βόρειο πόλο, νομαδικές σκηνές στην Αφρική, παραδοσιακές κυκλαδίτικες κατοικίες με γαλάζιο και λευκό χρώμα στη χώρα μας, ουρανοξύστες στις Η.Π.Α. .

Ύστερα από αυτή την πληθώρα ιδεών ζητήθηκε από τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν τα δικά τους σπίτια από ανακυκλώσιμα υλικά! Τα ζωγράφισαν, τα χρωμάτισαν και τα στόλισαν με χρωματιστά χαρτάκια. Μέσα σε λίγη ώρα με την καθοδήγηση της Δέσποινας τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους πολιτεία! Το αποτέλεσμα ήταν απλά θεαματικό.

Ευχαριστούμε θερμά την αρχιτέκτονα Δέσποινα Βανιώτη για την μεγάλη προετοιμασία που έκανε, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η απαιτητική δράση και να δημιουργηθεί η πολιτεία των μικρών μας φίλων! Επίσης, την ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας, διότι χάρη σε αυτές περιηγηθήκαμε σε όμορφα μέρη του πλανήτη μας, καθώς είδαμε πού ζουν οι κάτοικοί τους!

Επίσης ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό Δήμητρα Μπακόλα για τη βοήθειά σε μία ακόμα δράση της βιβλιοθήκης.

Συντονισμός δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου