Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρου Χατζηζήση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρου Χατζηζήση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους βουλευτές για τις αποζημιώσεις των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί από τον παγετό της Άνοιξης 2021.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Με   μεγάλη απόγνωση και στεναχώρια σας μεταφέρω την θλίψη και την αγανάκτηση των   αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας που για άλλη μια φορά,   παρά τις βεβαιώσεις και τις ανακοινώσεις , ΔΕΝ εισέπραξαν   ακόμα   ούτε την προκαταβολή των αποζημιώσεων   των ζημιών του παγετού της Άνοιξης του 2021 για τις καλλιέργειες που βρίσκονταν στο προανθικό στάδιο.

Εσείς ο ίδιος παρουσία   του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , βουλευτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εμού την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022   στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης   είχατε   πει ότι το θέμα βρίσκεται στο τέλος του.

Με την δυσάρεστη εξέλιξη   της παραίτησης   υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ , το θέμα αποκτά άλλη διάσταση και χρονικά φαίνεται να καθυστερεί και άλλο.

 

 

Κ. Υπουργέ θα ήθελα να   επαναλάβω ότι:

–          το σύνολο των   δικαιούχων αυτών των αποζημιώσεων   έχουν διάφορες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

–          Η καθυστέρηση   αυτής της πληρωμής καθιστά την συνέχεια των καλλιεργητικών φροντίδων αδύνατη.

–          η αγοραστική δύναμη του ποσού των αποζημιώσεων μειώνεται καθημερινά δεδομένης της ακρίβειας της αγοράς. Η όποια καθυστέρηση είναι αντιστρόφως ανάλογη της παραγωγής και της παραγωγικότητας.

–          το ηθικό και η απόγνωση των παραγωγών   έχουν ξεπεράσει τα όρια και της υπομονής και της ανοχής. Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων έχει πλέον χαρακτηριστικά   απαίτησης.

 

 

Παρακαλώ για τις δικές σας   άμεσες ενέργειες προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τις αποζημιώσεις τους ακόμη και σήμερα, όπως επίσης να αποδοθούν ευθύνες των καθυστερήσεων και της μεγάλης ταλαιπωρίας των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας.

 

                            

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης
 

           Δρ. Λάμπρος Χατζηζήσης

 

 

Δείτε ακόμα