Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Μία ακόμα ευχάριστη και δημιουργική δράση έλαβε χώρα στην βιβλιοθήκη μας στις 03/08/2022 με τον τίτλο «Ποιητικές Διαδρομές». Στόχος της δράσης μας ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με τη δημιουργία ποιημάτων, να πειραματιστούν με την ομοιοκαταληξία και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Υπεύθυνες για την υλοποίηση αυτού του σεμιναρίου ήταν η Λίτσα Μήττα, διοικητική υπάλληλος των ΓΑΚ Γρεβενών και η Βασιλική Ριζάκη, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στην ίδια υπηρεσία, που κινητοποίησαν τους μικρούς μας φίλους να ξεδιπλώσουν τις ποιητικές τους δεξιότητες.

Οι εμψυχώτριες καλωσόρισαν τα παιδιά και ξεκίνησε η δράση με την ανάγνωση του ποιήματος « Η κατάρα του πεύκου» από το βιβλίο «Τα ψηλά βουνά» που το άκουσαν και μελοποιημένο. Ακολούθησαν ερωτήσεις κατανόησης, όπως τι περιγράφει το ποίημα, τι συμβαίνει με τον Γιάννη, γιατί το δέντρο τραβάει τα κλαδιά του. Οι μικροί μας φίλοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και σταδιακά η συζήτηση οδηγήθηκε στα οφέλη που μας παρέχουν τα δέντρα αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν οικολογική συνείδηση.

Στη συνέχεια τα παιδιά διάβασαν κι αυτά μεγαλόφωνα το ποίημα με θεατρικότητα δίνοντας έμφαση σε κάποιες φράσεις, μίλησαν για την ομοιοκαταληξία και άκουσαν μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, του Γεώργιου Σεφέρη και του Νίκου Γκάτσου.

Κατόπιν οι εμψυχώτριες τους ανακοίνωσαν ότι θα συνθέσουν τα δικά τους ποιήματα με ομοιοκαταληξία παίζοντας με ζευγάρια λέξεων που ήταν γραμμένα σε χαρτάκια τοποθετημένα σε ένα κουτί. Το κάθε παιδί επέλεγε στην τύχη το χαρτάκι του και βασισμένο στις δύο λέξεις που του έτυχαν συνέθετε το δικό του ποιητικό έργο!

Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό! Η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών «γέννησαν» ποιήματα ευχάριστα, ευφάνταστα που δημιούργησαν όμορφες εικόνες στο μυαλό μας! Τα ποιήματά τους γράφτηκαν σε φύλλα δέντρου από χαρτόνι και στόλισαν τα δέντρα που σχεδιάστηκαν από τις εμψυχώτριές μας!

Ευχαριστούμε τη Λίτσα Μήττα και τη Βασιλική Ριζάκη για τη δημιουργική τους διάθεση και την προθυμία τους να στηρίξουν ακόμα μία δράση της βιβλιοθήκης μας συμβάλλοντας καθοριστικά στην υλοποίηση της καλοκαιρινής μας εκστρατείας!

Συντονισμός δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου