Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συγχαρητήριο μήνυμα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτατα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δική τους προσπάθεια, καθώς και των οικογενειών τους, τους έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια με στόχο την περεταίρω μόρφωσή τους και την απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων με στόχο την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριου.
Σε ότι αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν πέτυχαν στον στόχο τους θα θέλαμε να τους τονίσουμε πως η πορεία μας στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο πάρα συνεχής προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, ότι δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή τα αποτελέσματα της συμμετοχής σε μια εξεταστική περίοδο τεσσάρων μαθημάτων κατά την οποία η πίεση και το άγχος περισσεύουν, και να μην ξεχνούν πως, κατά πως λέει και ο ποιητής, «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα».
Παράλληλα δεν μπορούμε να μην κάνουμε, για άλλη μια φορά, αναφορά στο γεγονός ότι η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στερεί, από δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, την είσοδό τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα οδηγεί, μέσω της ελλιπούς συμμετοχής στα προγράμματα σπουδών, στην υποβάθμιση της λειτουργίας και στο σταδιακό κλείσιμο των Περιφερειακών Πανεπιστημίων. Ειδικότερα σε ότι αφορά τον τόπο μας 459 κενές θέσεις στα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα των Γρεβενών, ενώ για το τρίτο καταργηθέν τμήμα «άκρα του τάφου σιωπή». Σύμπτωση ??

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ