Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Διαδρομές έναρξης …”άκουσε, δες, μάθε, γέλα”

Άνοιξε η αυλαία των καλοκαιρινών δράσεων στη βιβλιοθήκη σήμερα στις 29/6/2022 με τη δράση Διαδρομές έναρξης… “άκουσε, δες, μάθε, γέλα.”

Η χαρά μας και η συγκίνηση ήταν μεγάλη γιατί μετά από δύο συνεχόμενα καλοκαίρια λόγω κόβιντ το παιδικό τμήμα ζωντάνεψε και πάλι με την παρουσία των υπέροχων παιδιών που παρευρέθηκαν στην δράση.

Ξεκινήσαμε την κουβέντα μας μαθαίνοντας τα ονόματα των παιδιών με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο. Το κάθε παιδί έλεγε το όνομά του κρατώντας ένα κόκκινο κουβάρι στα χεράκια του που στη συνέχεια το τσουλούσε σε άλλο παιδί δημιουργώντας μια υπέροχη κόκκινη διαδρομή γνωριμίας. Ενθουσιάστηκαν κατανοώντας ότι μετά τη διαδρομή από το σπίτι τους στη βιβλιοθήκη η επόμενη ήταν η διαδρομή γνωριμίας. Μπήκαμε στο θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, γνωρίσαμε τα βιβλία που θα χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις δράσεις κάνοντας ένα ντόμινο. Aνακαλύψαμε ένα ξεχασμένο γράμμα στις σελίδες του βιβλίου τα «Ψηλά βουνά» που στάθηκε αφορμή για να το διαβάσουμε και στη συνέχεια να κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα. Ακούστηκαν πολύ όμορφα λόγια από τις σκέψεις των παιδιών με εξαιρετικά μηνύματα.

Ακολούθησε η αποτύπωση στο χαρτί μιας φανταστικής ή πραγματικής διαδρομής με υπέροχα χρώματα και εικόνες και το κάθε παιδί μας το παρουσίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο και στη συνέχεια αφού τα ενώσαμε έγινε ένα καταπληκτικό κολάζ διαδρομή.

Στο τέλος οι μικροί μας φίλοι έδειξαν για ακόμα φορά το καλλιτεχνικό τους ταλέντο δίνοντας χρώμα στο εξώφυλλο του οδηγού διαδρομών.

Απολαύσαμε τη δράση μικροί μεγάλοι, οι μικροί μας φίλοι εμπνεύστηκαν από αυτήν και δανείστηκαν αρκετά βιβλία φεύγοντας με πολλά χαμόγελα.

Συντονισμός και υλοποίηση δράσης Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου.