Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Προστασία του αναβλαστημένου «Πλατανόδασους» στη Δήμητρα Γρεβενών

Στην τοποθεσία «Άγιος Αθανάσιος» στη Δήμητρα, κάτω και βόρεια από την ομώνυμη γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Γρεβενών – Δεσκάτης, η αναβλάστηση των πλατανιών έχει αποκαταστήσει την αισθητική του τοπίου, δημιουργώντας, εκ νέου, ένα πανέμορφο πλατανόδασος.

            Η αποψίλωση  τους έγινε …

πριν από τέσσερα (4) χρόνια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας διευρυμένης λεκάνης απορροής της τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα, η οποία έγινε για λογαριασμό της ΔΕΗ.

            Τα πλατάνια σήμερα έχουν μέσο ύψος επτά (7) μέτρων, και η λεκάνη απορροής έχει περιορισθεί, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων στην περιοχή, στο ένα (1) χιλιόμετρο βορειότερα από τις αρχικές μελέτες.

            Με την αναβλάστηση αποκαθίσταται άρδην και ξαναζωντανεύει το ιδιαίτερο, φυσικού κάλλους, τοπίο, το οποίο έδινε παλαιότερα «προστιθέμενη αξία» στην περιοχή και στους όμορους οικισμούς. Οι νέοι των Χασίων και ο Δήμος Δεσκάτης στην ενότητα αυτή του τοπίου έχουν δια μορφώσει πάρκο αναψυχής, που λειτουργεί και ως πάρκο  πολιτισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

             Επιζητούμε από τη Διεύθυνση Δασών την προστασία του αναφυόμενου πλατανόδασους από κάθε επιβουλή που μπορεί να το καταστρέψει…

 

 

                                                                                         Με τιμή

                                                                                    Ο  Πρόεδρος

 

                                                                                Ορφανίδης Ιωάννης

 

Δείτε ακόμα