Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στις φυλακές Γρεβενών ο κατηγορούμενος για τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.

Συνεχίζονται οι έρευνες έπειτα από τη σύλληψη 43χρονου στη Δράμα με τεράστια ποσότητα υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, που κατασχέθηκαν έπειτα από τις έρευνες στο σπίτι του 43χρονου, συνεχίζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Βορείου Ελλάδος. Φαίνεται, δε, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.

Ο 43χρονος, ο οποίος εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ της πόλης και ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα του, καθώς είχε χάσει τον πατέρα του, ενώ ήταν και ανύπαντρος, φέρεται να συγκέντρωνε το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας για χρόνια, στο οποίο απεικονίζονται παιδάκια ακόμα και ηλικίας 6 ετών, και στη συνέχεια να το μοίραζε μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

«Ήταν σφάλμα του»
Μιλώντας στο iefimerida.gr, συγγενικό του πρόσωπο έκανε λόγο για «μεγάλο σφάλμα του».

Όπως είπε: «Έκανε ένα μεγάλο σφάλμα, τι να σας πω, έχασε όλη του τη ζωή. Είναι ένα νεαρό παλικάρι, το οποίο έκανε το μεγάλο του σφάλμα. Ήδη είναι στα Γρεβενά κρατούμενος. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι μακριά από την πόλη μας και δεν μπορώ να τον επισκεφθώ. Κλαίω όλη μέρα, τίποτα άλλο δεν κάνω».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, μέσα από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους, των ιχνών και των δεδομένων, έφτασαν στην ταυτοποίηση του 43χρονου.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση των γαλλικών αρχών το 2021, με την ονομασία «Tor’s hammer», κατά την οποία σκάναραν όλο το dark web για άτομα που δραστηριοποιούνται εκεί και διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μέσα από αυτή την επιχείρηση προέκυψαν στοιχεία για τα οποία ενημέρωσαν την Europol και ακολούθησε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Ο 43χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 6 Ιουνίου και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

 

Πηγή: iefimerida.gr