Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γρεβενά: Διαμαρτυρία με αίτημα την προστασία των εργαζομένων μετά τα δύο εργατικά δυστυχήματα

Στα Γρεβενά, κοινή παράσταση διαμαρτυρίας για τα δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν στα δύο από τα τρία εργοστάσια της περιοχής, διοργάνωσαν σήμερα στις 10 το πρωί στο Διοικητήριο, τα Σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων, Κώστα Παύλου, είναι αναγκαία η στελέχωση των υπηρεσιών και η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας. Ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας που αυτή την στιγμή λειτουργεί με ένα μόνο άτομο, ζήτησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιάννης Κλεισιάρης. Και τα δύο σωματεία σε κοινή τους ανακοίνωση, ζήτησαν «να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η ζωή και η υγεία των εργαζομένων».
Το πρώτο εργατικό δυστύχημα έγινε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) στην Ιτέα Γρεβενών, όπου από την ισχυρότατη έκρηξη είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, ενώ το δεύτερο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου (Alfa Wood) στους Μαυραναίους Γρεβενών, όπου επίσης από την έκρηξη που έγινε είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος.

Πηγή: ertnews.gr