Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των σχολικών καθαριστριών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων συμμετέχουν στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε το κλαδικό Σωματείο τους στις 16 και 17-05-2022 και ο Σύλλογος Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.
Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων μόνιμες και συμβασιούχες δίνουν καθημερινά ένα τεράστιο αγώνα για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο αλλά σημαντικό έργο τους. Στην περίοδο της πανδημίας με λιγοστά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας κατάφεραν να κρατήσουν τα σχολεία όρθια και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
Παρόλα αυτά όμως εισπράττουν την αδιαφορία των κυβερνήσεων που διαχρονικά τις κρατούν σε εργασιακή ομηρία και αρνούνται πεισματικά να αυξήσουν τις ημερήσιες ώρες εργασίας τους και να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
Συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τη σχολική κοινότητα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, κόντρα στην έλλειψη προσωπικού, στον ανύπαρκτο εξοπλισμό, στην έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και στις αντίξοες συνθήκες εργασίας.
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή, η οποία αρνείται πεισματικά να αυξήσει τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών για να μπορούν με αξιοπρέπεια να ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους, καλύπτοντας την απαιτούμενη (μικρή) δαπάνη από πιστώσεις COVID-19.
Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει τις συνεχείς μετακινήσεις των καθαριστριών από σχολείο σε σχολείο, να δώσει σαφείς εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση αυξημένων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την αποζημίωση των καθαριστριών για όσο χρονικό διάστημα δεν έπαιρναν το γάλα που δικαιούνταν, για τη χορήγηση των απαιτούμενων self-tests που δεν τους χορηγεί το σχολείο τους, για τη χορήγηση των αδειών και διευκολύνσεων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και από τις συμβάσεις εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους και συγκεκριμένα την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε Αορίστου Χρόνου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την αύξηση των αποδοχών τους μέσω του Μισθολογίου όπως έγινε στον ιδιωτικό τομέα, την αναδρομική ένταξή τους στα ΒΑΕ για την περίοδο 2012 έως 2019, την απόρριψη κάθε σκέψης για τον μη υπολογισμό της προϋπηρεσίας τους στα δημόσια σχολεία έως και 20 χρόνια, την απόρριψη κάθε σχεδίου για απένταξή τους από τα ΒΑΕ, που σημαίνει μείωση ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών.
 
 
Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο
                    Ο   Γεν. Γραμματέας                                                            Ο   Πρόεδρος
 
 
                      Νίκος Μπαλοδήμος                                                         Βασίλης  Καραμήτρος
 

Δείτε ακόμα