Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το όνομα του σπουδαίου Γρεβενιώτη καλλιτέχνη Αριστοτέλη Βαρσάμη παίρνει ο εκθεσιακός χώρος του Δημαρχείου Γρεβενών

Αναγνωρίζοντας την τεράστια και πολύτιμη συμβολή του ζωγράφου και αγιογράφου Αριστοτέλη Βαρσάμη στις σύγχρονες εικαστικές τέχνες της πατρίδας μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών αποφάσισε να δώσει το όνομα του επιφανούς Γρεβενιώτη καλλιτέχνη στον κεντρικό ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Γρεβενών.

Η τιμητική και συνάμα συγκινητική απόφαση της ονοματοδοσίας, ελήφθη ομοφώνως στη συνεδρίαση της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022 μετά από εισήγηση του Δημάρχου, παρουσία του ίδιου του δημιουργού.

«Αναμφίβολα, η διαχρονική και αδιάλειπτη καλλιτεχνική δράση του Αριστοτέλη Βαρσάμη στα πολιτιστικά τεκταινόμενα του τόπου είναι πλούσια, μοναδική και ανεκτίμητη. Η σημερινή συμβολική μας απόφαση αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το έργο και την προσφορά του», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Δασταμάνης.

Ο Αριστοτέλης (Τέλης) Βαρσάμης γεννήθηκε στο Μαυρονόρος Γρεβενών. Μαθήτευσε από το 1956 έως το 1960 κοντά στον ζωγράφο Χρήστο Ρουσέα στη Ζάκυνθο. Το 1973 γνώρισε στα Τρίκαλα τον ζωγράφο και αγιογράφο Εμμανουήλ Αλμπάνη και μαθήτευσε κοντά του στην αγιογραφία. Το 1976 επέστρεψε μόνιμα στα Γρεβενά όπου και δημιούργησε το δικό του ατελιέ. Η ζωγραφική του είναι ανθρωποκεντρική και κινείται σε ένα εξπρεσιονιστικό κλίμα, αποτυπώνοντας την εσωτερική αναζήτηση των ανθρώπινων σχέσεων. Έχει εκθέσει έργα του σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αγιογράφησε πολλούς ναούς στην περιοχή των Γρεβενών.

Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί – σε συνεννόηση με τον καλλιτέχνη – και η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του εκθεσιακού χώρου με την ονομασία Δημοτική Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης», αποτελώντας εφαλτήριο για κάθε μελλοντική πολιτιστική προσπάθεια που χρειάζεται ένα κατάλληλα διαμορφωμένο πεδίο προβολής και ανάδειξης.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών