Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Στάση εργασίας για το εργατικό ατύχημα στην ALPHA ENERGY

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
                                                                                       
 
   Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Νομός μας βρίσκεται στην αρνητική επικαιρότητα  με ένα νέο Εργατικό Ατύχημα στην ALPHA ENERGY, με έναν συνάδελφο να δίνει μάχη για την ζωή του μετά το τραγικό δυστύχημα στην ΕΛΤΕΚ όπου τρείς συνάδελφοι έχουν χάσει την ζωή τους .
     Το ατύχημα  συνέβη κατά την διάρκεια συντήρησης του εργοστασίου για την παραγωγή ρεύματος ,με αποτέλεσμα την έκρηξη στο λέβητα  .  
     Η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου , που είχε την ευθύνη για την συντήρηση , δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος δίνει Μάχη για τη Ζωή του με πολλαπλά τραύματα.   
     Απαιτούμε την πλήρη διερεύνυση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων. 
     Το ερώτημα που μπαίνει αβίαστα είναι πόσους νεκρούς και τραυματίες εργαζόμενους πρέπει να θρηνήσουμε για να τηρηθπούν επιτέλους από όλους εταιρείες,εργολάβους  και υπεργολάβους ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας .
     Το κόστος της ανθρώπινης ζωής , δεν αποτιμάτε σε χρήμα και αυτό  πρέπει να  μερτηθεί  από όλους και επιτέλους να γίνουν αποτελεσματικοί αφνίδιοι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και  ασφαλείας στην εργασία.
           

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 12,00 έως και τις 13,00 σήμερα 5 Μαίου 2022 , στις εταιρείες ALPHA WOOD και ALPHA ENERGY για το Εργατικό ατύχημα που συνέβη στον Όμιλο των παραπάνω εταιρειών ,με αίτημα   την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας και ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφο που δίνει μάχη για την ζωή του .

 

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος

Χαραλαμπίδης Λάζαρος