Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ερώτηση του βουλευτή Π.Ε. για την αύξηση των πόρων στο «Πράσινο Ταμείο»

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 ο βουλευτής Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέοντας Κοψαχείλης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα την «Αύξηση των πόρων στο Πράσινο Ταμείο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

«Το νέο πρόγραμμα που προκηρύχθηκε εφέτος και απευθύνεται στους Δήμους. Προβλέπει πιστώσεις πολύ περιορισμένες σε σχέση με τα έσοδα που εισπράχθηκαν το 2012, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν τα κάτωθι προγράμματα και υποβλήθηκαν προτάσεις:

1.       Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2,30 εκ. Ε /40 εκ.Ε (230 προτασ.)

2.       Απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις       πόλεις 2013.   12,07 εκ. Ε/ 85 εκ. Ε (120 προτάσ.)

3.       Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015    15,40 εκ. Ε/185 εκ.Ε(744 προτασ.)

 

Συνολικά διατίθενται περίπου 30 εκατ. ευρώ ενώ όπως ανακοινώθηκε έχουν υποβληθεί προτάσεις που ο συνολικός τους προϋπολογισμός φθάνει το ποσόν των 310 εκατομμυρίων ευρώ!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου και θα πρέπει με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουμε την μεγαλύτερη περιβαλλοντική αξιοποίηση των πόρων στους Δήμους μας. Παράλληλα δεν πρέπει να αποδεχθούμε την απαράδεκτη μείωση κατά 50% των πόρων, από 5% σε 2,50% για το 2013, όταν τα αποθεματικά στο τέλος του 2012 υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.       Θα επανέλθει το ποσοστό στο 5% ώστε να εξασφαλισθούν πιστώσεις ισοδύναμες με αυτές του έτους 2012;

2.       Τι μπορεί να γίνει με τις εκατοντάδες προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους και απεικονίζουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1.       Μιχάλης Ταμήλος Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Τρικάλων

2.       Τιμολέων Κοψοχείλης Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Γρεβενών».

 

Γραφείο Τύπου

 

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Δείτε ακόμα