Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 1Η ΜΑΗ 2022 ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

1η ΜΑΗ 2022

    ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & Ορόσημο Αγώνων-θυσιών και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ .

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ Η 1η Μάη  εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Δυστυχώς   και   η   φετινή   Πρωτομαγιά   βρίσκει   τους   εργαζόμενους   της   χώρας   σε δυσμενή θέση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος   σε   ανθρώπινες   ζωές. 

 Το   φάσμα   συνέχισης   μιας   μακράς   και   βίαιης σύγκρουσης   εν   μέσω   υψηλού   πληθωρισμού,   συμβάλλει   στην   αύξηση   βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους και στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα  η  Κυβέρνηση,   με   χρονοκαθυστέρηση  ανακοίνωσε   μία αύξηση   του κατώτατου   μισθού   υποδεέστερη   των   αναγκών   των   φτωχών   και   ευάλωτων εργαζομένων.

Μία αύξηση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021.

Μία αύξηση για την οποία ο Πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%).

Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις  απώλειες της  αγοραστικής   δύναμης  τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.  

Οι      συνέπειες   αυτής   της   κυβερνητικής   επιλογής,   επιτρέπουν   στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει τους εργαζόμενους .

Την   1η   Μάη,   ενώνουμε   τη   φωνή   της   εργατικής   τάξης   στην   Ελλάδα   για   την αποκατάσταση   της   ειρήνης,   της   δημοκρατίας,   της   κοινωνικής   προόδου   και   της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε :

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας.

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους .

Κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΐΟΥ 2022 και στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας του ΕΡΓΑΤΟΎΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 10.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ

 

 Για την Διοίκηση    

 Ο Πρόεδρος    

Χαραλαμπίδης Λάζαρος 

Δείτε ακόμα