Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ – Eυχολόγιον Αναστάσεως

Καθώς διανύουμε την εβδομάδα των θείων Παθών,μέσα σ ένα γενικότερο κλίμα Πολέμου, πανδημίας και οικονομικής κατάπτωσης,μένει βαθιά στο νου και στις ψυχές ένα άσβεστο φώς και μια ελπίδα γι αυτά που θα έλθουν!Τον χριστιανισμό περικλείουν αδρά, ο Λόγος και τα Σύμβολα!
Ο Χριστός οδηγήθηκε στον Γολγοθά ,ενδεδυμένος ευτελή ράκη και στεφανωμένος με ακάνθινο στέφανο και πέρασε αιώνιος ών ,στην ανθρώπινη αιωνιότητα!Ο απόλυτος ορισμός της καρτερίας, της φιλαδελφίας, της μη ανταποδοτικής Αγάπης,της Αρετής,του Ελέους! Ο Πιλάτος, οι μυροφόρες, οι Φαρισαίοι, ακόμη και οι μαθητές του , περιαλγείς και υπότρομοι , παρακολούθησαν τον Βασιλέα του ορατού και του αόρατου κόσμου ,να ανεβαίνει το όρος του μίσους,της κατήφειας,του άλγους και των στεναγμών!Η απόλυτη και θεϊκή προσομοίωση με την ανθρώπινη φύση ,ο Θείος Συμβολισμός,που με προμετωπίδα την Αγάπη και το Ελεος θα μαγνήτιζε στον αιώνα ,εγκόσμιους Βασιλείς ,ταπεινούς και θείους Αυτοκτράτορες,εκατομμύρια πιστών ,στα κέντρα και τις εσχατιές της Ανθρωπότητας!
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ που ακολούθησε ήταν το υπέρτατο βεβαιωτικό γεγονός της Υπέρτατης Πίστης,η οποία κυριάρχησε με κόπους αλλά και με θριάμβους, έχοντας ως απαράγραπτο και θεμελιώδη κανόνα την Αγάπη για τον πλησίον!
Η Ανάσταση περικλείει την ακατασίγαστη και ακατακλόνητη προσήλωση ΄’ολων των ανθρώπων στο θαύμα και στην ελπίδα!Χωρίς την Ανάσταση ο κόσμος θα κατέρεε πολύ νωρίς, παρασυρμένος απο την απερισκεψία των πολλών και την μεγαλομανία των λίγων! Από θηριώδεις και βάρβαρους πολέμους ,κάτω απο την επικράτηση του παγκόσμιου μίσους και την αιμοσταγή επιθετικότητα των απολίτιστων και άγλωσσων στιφών!Η μεγαλοπρεπής και πλουσιοπάροχη δωρεά της Ανάστασης του Χριστού και της Πίστεως προς τα κέντρα και τα πέρατα της οικουμένης,ήταν πρωτίστως ο Πολιτισμός!
¨Ο πολιτισμός του λόγου , των ιδεών, της φιλαλληλίας του πνεύματος ,της καταλλαγής ,της Αγάπης! Απο τις ιερές γραφές και τα κειμενα σοφών πατέρων παραθέτουμε τα παρακάτω : Ω πολυστενάκτου ακούσματος! Ω παθών ακαρτερήτων! Η αλγηδών της ψυχής και η άμετρος του κακού χύσις!Ζώμεν , ου ζώντες και κινούμεθα μή κινούμενοι!Πανδημίαι και πόλεμοι ομού, πτωχεία και θραύσις! Γολγοθάν ζώμεν! Ω στυγνός αιών, ω τλήμων ημείς γενεά!Φωνήν αφίημι , κλαυθμώ σύμμεικτον! Φεύ του κοινού Πάθους,φεύ του παγκοσμίου κακοπραγήματος! Ημείς , οι της αρετής ερασταί και της ευσεβείας κήρυκες, της αληθείας προασπισταί και επιδεείς της απτώτου πίστεως, του παρόντος άλγους ευρήσειν έμελλον παραψυχήν!Πασών αρίστη κοινωνία η κοινωνία της πίστεως!Ιδού η κλίνη Σολομών!Εξήκοντα δυνατοί κύκλω αυτης,απο δυνατών Ισραήλ!Πάντες κατέχοντες ρομφαίας, δεδιδαγμένοι πόλεμον!ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ! Ήδητε η Ανατολή,η Δύσις ευφραίνεται! Οι μή κλίναντες γόνυ τω Βάαλ ,Ανάστηθι! Ουχ έθνους ενός,ουδέ γης ευπεριορίστου,αλλ ομού συμπάντων,ουρανείων και επιγείων και καταχθονείων ,την κυρείαν έχων,ο σος Υιός, εθριάμβευσε,ΑΝΕΣΤΗΘΗ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Για την Ν.Ε
Ο Α Γραμματέας
Κλεισιάρης Κώστας