Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρέσβη της Γερμανίας

– Συνεργασία σε θέματα οικονομίας, περιβάλλοντος και πολιτισμού

Με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Ερνστ Ράιχελ και τον Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας Michael Dorn, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και σε Περιφέρειες της Γερμανίας.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην απολιγνιτοποίηση, στην αποκατάσταση και τις χρήσεις γης των εδαφών και στις νέες τεχνολογίες που θα διατηρήσουν τον ενεργειακό χαρακτήρα της Περιφέρειας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και σε ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη του νεοαναπτυσσόμενου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κασαπίδης συζήτησε, επίσης, με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας  το μεγάλο εγχείρημα της Περιφέρειας, να γίνει η πρώτη Πράσινη Περιφέρεια της Ελλάδα και μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη καθώς και την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα του έργου “white dragon,” τονίζοντας πως πρόκειται για  «ένα μεγάλο έργο, που θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και συγχρόνως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα στην περιοχή. Η μετάβαση σε μια βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη οικονομία θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις όχι μόνο στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να επανεκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι και οι νέοι, ώστε να προετοιμαστούν για μελλοντικές θέσεις εργασίας».

Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν οι πιθανότητες συνεργασίας σε θέματα βιομηχανίας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και αγροτικής παραγωγής με τους αντίστοιχους εκπροσώπους φορέων περιφερειών ή και του Ομόσπονδου Κράτους της Γερμανίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία και η επικοινωνία των δύο πλευρών προς την επίτευξη των κοινών στόχων που συζητήθηκαν.