Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Τα σχολεία ξαναχτίζουν το γεφύρι του Πασά στην Κοκκινιά Γρεβενών

Στις 14 Απριλίου 1941 η «Γέφυρα του Πασά» στην Κοκκινιά Γρεβενών ανατινάχθηκε από Άγγλους και Νεοζηλανδούς στρατιώτες για να σταματήσoυν  τη γερμανική προέλαση.

Στις 14 Απριλίου 2022, 295 σχολεία από όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική ενώνουν τις δυνάμεις τους και την «ξαναχτίζουν». Την ημέρα αυτή  η Γ΄  τάξη  του 2ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών, στα πλαίσια του etwinning έργου «Τα σχολεία χτίζουν γέφυρες φιλίας»,  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Χτίζουμε το γεφύρι του Πασά και το μετονομάζουμε σε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών».

Μέχρι σήμερα στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 295 σχολεία από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική   και την ημέρα εκείνη θα ζωγραφίσουν ή θα φτιάξουν μια σχετική χειροτεχνία ή ένα μήνυμα και θα τα ανεβάσουν στο  padlet https://padlet.com/karaliolio/1ee595mde9ln.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ζητήσουμε από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών, να συνδράμουν οικονομικά στην ανοικοδόμηση της γέφυρας του Πασά (όπως συνέβη με τη γέφυρα του Μόσταρ). Να δημιουργήσουμε μία ηλεκτρονική γέφυρα φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των σχολείων και των μαθητών μας…

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος 

Υ. Γ. Η παλιά φωτογραφία του γεφυριού δημοσιεύτηκε στο φωτογραφικό λεύκωμα του Βαγγέλη Νικόπουλου Γρεβενά 1912-1940 Φωτογραφικά Ντοκουμέντα και Τεκμήρια (2018)

Δείτε ακόμα