Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ) -Γρεβενά: Τα Επιμελητήρια πρέπει να λειτουργούν ανταποδοτικά

Στη σημασία της αύξησης των πόρων των Επιμελητηρίων, ακόμα και των μικρότερων, προκειμένου, στη συνέχεια, τα Επιμελητήρια να τους διοχετεύουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις-μέλη τους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ. Νικόλαο Ράμμο, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.

«Τα Επιμελητήρια πρέπει να λειτουργούν ανταποδοτικά. Οτιδήποτε έσοδο έχουμε εμείς στα Επιμελητήρια, πρέπει να το επιστρέφουμε στις επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να γίνει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ώστε τα μικρότερα Επιμελητήρια να αυξήσουν τους πόρους τους για να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν δράσεις. Επιπλέον, «τα Επιμελητήρια πρέπει να συνεργάζονται» είπε ο κ. Μπρατάκος. Το πλαίσιο συνεργασίας και οι τρόποι υλοποίησης μπορούν να περιγράφονται σε ένα συμφωνητικό συναντίληψης που θα υπογραφεί μεταξύ των Επιμελητηρίων.

Ειδικότερα, για τη συνεργασία με το Επιμελητήριο Γρεβενών ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πρότεινε μια κοινή παρέμβαση στο θέμα της αύξησης των ποσοστών ενισχύσεων από την κατανομή των αναπτυξιακών πόρων για την περιοχή. Ενώ, η αύξηση των πόρων του Επιμελητηρίου Γρεβενών, για την εξασφάλιση ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του, ο κ. Μπρατάκος είπε ότι μπορεί να προέλθει από τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, απαραίτητου για την περιοχή, τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, αλλά και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη μέσω διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Οι δράσεις αυτές, είπε ο κ. Μπρατάκος, μπορεί να περιγράφονται στον οδικό χάρτη ανάπτυξης του νομού που θα συντάξει το Επιμελητήριο, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την πολιτεία για τη χάραξη της πολιτικής ανάπτυξης της περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ. Νικόλαος Ράμμος στάθηκε στην ανάγκη αντιστροφής του φαινομένου της μετανάστευσης της νέας γενιάς. «Είμαστε ένας νομός από τους μικρότερους και υπό ερήμωση. Είχαμε 45-50.000 κατοίκους και τώρα έχουμε μείνει με περίπου 25-28.000. Είναι κομβικό σημείο όμως αυτό που συμβαίνει τώρα, γιατί η νεολαία αυτή τη στιγμή είναι με το ένα πόδι στα Γρεβενά και με το άλλο μακριά. Αναφέρομαι στους νέους που ξεκίνησαν να «χτυπιούνται» οικονομικά από το 2010 με την οικονομική κρίση. Αν αυτή τη γενιά δεν καταφέρουμε να τη συγκρατήσουμε στα Γρεβενά, δυστυχώς θα ερημώσουμε. Θα μείνουμε μόνο οι συνταξιούχοι», ανέφερε ο κ. Ράμμος, συμπληρώνοντας «Βρισκόμαστε δίπλα σε έναν από τους πιο όμορφους δρυμούς της Ελλάδας και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε. Υπάρχει μεγάλη φυσική ομορφιά, υπάρχει ένα εκπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο, υπάρχουν σχεδιασμένα μονοπάτια. Η υλοποίηση έργων, μπορεί να μεταμορφώσει την περιοχή μας σε έναν ιδανικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Και αυτό με τη σειρά του θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις σε όλον τον νομό».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ. Νταγκούμας Γιώργος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών, κ Γιώτας Παναγιώτης,  ο υπεύθυνος Τύπου του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Επισκευαστών Αυτοκινήτων, κ. Δημητριάδης-Βλάμης Θωμάς, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, κ Δημάδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος  Εμπορικού Συλλόγου  Δεσκάτης, κ. Τσιγαράς Μιλτιάδης και ο Πρόεδρος  Αρτοποιών   Γρεβενών, κ. Τεντόγλου Λεωνίδας.

 

πηγη:bankwars.gr/

Δείτε ακόμα