Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νομού Γρεβενών , καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στη μεγάλη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6 Απριλίου και στην συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό κέντρο στις 10,30π.μ .
Η Πανδημία που ήρθε να προστεθεί στην δεκαετή οικονομική κρίση των Μνημονίων, έχει εξοντώσει όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά κυρίως οικονομικά από τις ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές: οι μισθοί μας έχουν εξαερωθεί, το εργατικό εισόδημα έχει τσακιστεί από την έμμεση και άμεση φορολογία, οι συλλογικές μας συμβάσεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών έχουν εξαφανιστεί.
Σε αυτό, προστίθεται σήμερα ο ψηλός πληθωρισμός, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια βασικών προϊόντων διαβίωσης: στη θέρμανση, στο ρεύμα, στα βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η κερδοσκοπία έκανε ξανά την εμφάνισή της, παραμένοντας ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη από μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της, αλλά αντίθετα δείχνει να υποστηρίζει ακόμα και τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Επιπλέον σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης για τα σχέδια των λίγων ισχυρών, ο οποίος εντείνει όλα τα παραπάνω φαινόμενα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στην Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη δίνουμε τη μάχη για:
 Κατώτατο μισθό 751 Ευρώ και την επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων.
 Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρου συνεχούς εργασίας.
 Επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδυνάμωση και θωράκιση του ρόλου του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ.
Διεκδικούμε αγωνιστικά:
 Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες και γενικά, μεγάλη μείωση στα είδη πρώτης ανάγκης.
 Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών.
 Ουσιαστική μείωση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου στα λαϊκά νοικοκυριά.
 Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων των λογαριασμών μισθοδοσίας των εργαζομένων.

 

Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος

Χαραλαμπίδης Λάζαρος