Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών: «Ενημέρωση – καταγραφή ζημιών»

Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, ζητούμε την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της Π.Ε Γρεβενών από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των ακραίων για την εποχή καιρικών συνθηκών. Επίσης, σας καλούμε για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να υπάρξει άμεση εκτίμηση των ζημιών.
Πιο συγκεκριμένα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις και αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες) που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις αγροτικές εν γένει καλλιέργειες, που αποτελούν σημαντικό μέρος της πρωτογενούς παραγωγής. Οι ζημιές έπληξαν, κατά κύριο λόγο, τις καλλιέργειες των οσπρίων, των ενεργειακών καλλιεργειών και ορισμένων δενδροκαλλιεργειών (κερασιές, ροδάκινα, βερίκοκα), ενώ προβλήματα αναμένεται να εμφανιστούν και στις υπόλοιπες καλλιέργειες, δενδρώδεις και μη, όπως π.χ αυτές των σιτηρών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών, οι οποίες θα περιορίσουν σημαντικά την τελική παραγωγή ποσοτικά, καθώς και ποιοτικά.

Είναι γνωστή σε όλους η δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της πλήρους απόγνωσης και είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους καθώς και συνέχισης των αγροτικών τους δραστηριοτήτων, με άμεσο κίνδυνο διατάραξης του κοινωνικού ιστού, του πιο υγιούς τμήματος του Ελληνικού Λαού.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την έως σήμερα άμεση ανταπόκρισή σας σε παλαιότερα αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών.

Για τον Α. Σ. Γρεβενών,

ο Πρόεδρος Παυλίδης Χρυσόστομος